• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja amata kandidāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.2008., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174167

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš

Vēl šajā numurā

18.04.2008., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja amata kandidāti

 

17.aprīlī finanšu ministrs Atis Slakteris un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs iesniedza Saeimā dokumentu, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja amatam vienojušies virzīt Irēnu Krūmani, kas šobrīd ir Finanšu ministrijas valsts sekretāre. 

“Šāds lēmums tika pieņemts pēc rūpīgas kandidātu izvērtēšanas un konsultācijām ar nozares speciālistiem,” izvēli pamatoja A.Slakteris. “Irēna Krūmane sevi ir apliecinājusi kā augstākās kvalifikācijas finanšu eksperte. Viņa ir bijusi saistīta gan ar banku sektoru, gan valsts iestādēm, viņa ir bijusi Valsts kases pārvaldniece, tādējādi gūstot FKTK vadītājam nepieciešamo pieredzi. Tas ir amats, kurā ļoti svarīgs ir veiksmīgs starptautiskais dialogs. I.Krūmanei ir ievērojama pieredze darbā ar starptautiskajām reitingu aģentūrām, jau vairākus gadus viņa ir Latvijas pilnvarotā vietniece Starptautiskajā Valūtas fondā un ir Eiropas Investīciju bankas direktoru valdes locekle. Līdz ar to viņas līdzšinējā darba rezultāti pierāda augstu potenciālu kompetenti un veiksmīgi vadīt finanšu sektoram tik svarīgu institūciju kā FKTK.”

“Esmu pagodināta par man izrādīto uzticību,” uzsvēra FKTK vadītājas amata kandidāte I.Krūmane. “Domāju, ka jaunā FKTK vadītāja pienākumos būtu rūpēties par finanšu tirgus stabilitāti un efektivitāti gan vidējā termiņā, gan ilgtermiņā un uzturēt spēkā augstos standartus, kas ir sasniegti līdz šim. Svarīgi, lai mūsu finanšu tirgus tiesiskais regulējums attīstītos līdz ar labāko pasaules praksi un būtu vērsts uz Latvijas finanšu sektora konkurētspējas veicināšanu. Esmu gatava iesaistīties aktīvā dialogā ar nozares pārstāvjiem un uzklausīt viņu redzējumu par to, kā mainīgajā globālajā kontekstā turpināt veidot Latvijas finanšu vidi drošu un pārskatāmu.”

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!