• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts: Par programmu iecietības veicināšanai 2009.-2013.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2008., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174060

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par nereģistrētās nodarbinātības izskaušanu

Vēl šajā numurā

17.04.2008., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts: Par programmu iecietības veicināšanai 2009.–2013.gadam

 

14.aprīlī īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem pārrunāja jauno izstrādāto Programmu iecietības veicināšanai (2009.–2013.gadam). 

“Izvērtējot Latvijas iekšējo situāciju, esam secinājuši, ka Latvijā joprojām ir vērojamas diskriminācijas un neiecietības izpausmes. Lai cīnītos ar pastāvošo situāciju Latvijā un veicinātu ikviena cilvēka tiesības uz domas, apziņas brīvību, cieņu, reliģisko pārliecību, sadarbībā ar citām valsts institūcijām esam izstrādājuši jaunu iecietības veicināšanas programmu,” uzsvēra O.Kastēns.

Lai pārrunātu jaunās iecietības programmas saturu, ministrs tikās ar aicinātajiem NVO pārstāvjiem no Resursu centra sievietēm “Marta”, Latvijas Cilvēktiesību centra, Latvijas Pensionāru federācijas, Arābu kultūras centra, Latvijas čigānu (romu) apvienības “Nēvo Drom”, Ebreju kopienas, Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons”, Latvijas ukraiņu biedrības un Pilsoniskās iniciatīvas 21.

Tikšanās laikā tika apspriesta neiecietības palielināšanās pret gados vecākiem cilvēkiem un tās mazināšanas nepieciešamība. Īpaši asi tikšanās dalībnieki vērsās pret neiecietību internetā, kas ir vērsta pret daudzām mūsu sabiedrības grupām.

Diskusijas dalībnieki kopumā par programmas saturu izteicās pozitīvi, daži pārstāvji norādīja, ka programmā varētu skaidri definēt sabiedrībā visbiežāk diskriminētās grupas. O.Kastēns uzsvēra, ka ikviens Latvijā dzīvojošs cilvēks var tikt diskriminēts, tādējādi programmas adresāts ir ikviens sabiedrības loceklis neatkarīgi no viņa piederības pie jebkādas grupas. Ministrs atzīmēja, ka Latvija ir pievienojusies vairākām Eiropas Savienības direktīvām un hartām, kas definē visvairāk diskriminētās sabiedrības grupas.

NVO pārstāvji atzina, ka kopumā programmas izstrādē ir ieguldīts liels darbs, bet tajā vēl jāveic uzlabojumi, kas sekmētu iecietības veidošanos sabiedrībā. Diskusijas dalībnieki izteica arī vēlmi būt pārstāvētiem starpinstitucionālajā programmas padomē, kas sāks darbu nākamā gada sākumā. Programma paredz mehānismu, kas ļaus padomei reaģēt uz konkrētiem dzīves notikumiem, neiecietības gadījumiem.

Latvijas čigānu (romu) apvienības “Nēvo Drom” pārstāvis A.Berezovskis pauda cerību, ka turpmākajā sadarbībā aktīvāk iesaistīsies ne tikai integrācijas sekretariāts, bet arī citas valsts institūcijas.

 

ĪUMSILS Sabiedrisko attiecību nodaļas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!