• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par sadarbību ar Krievijas Vologdas apgabalu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2008., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par izglītības aktualitātēm veltītu elektronisko izdevumu

Vēl šajā numurā

10.04.2008., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par sadarbību ar Krievijas Vologdas apgabalu

 

9.aprīlī Vologdas apgabalā Krievijā tika parakstīta Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas Vologdas apgabala valdības vienošanās par ekonomisko sadarbību. Latvijas puses vārdā vienošanos parakstīja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Anrijs Matīss savas darba vizītes ietvaros Vologdas apgabalā Krievijas Federācijā.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss uzsvēra: “Latvija ir ieinteresēta attīstīt divpusējo ekonomisko sadarbību ar Krieviju. Ņemot vērā Krievijas valsts federālo uzbūvi un tās platību, divpusējo ekonomisko kontaktu nostiprināšana ar Krievijas reģioniem ir viens no efektīvākajiem ekonomiskās sadarbības attīstības veidiem. Latvijas ārējā tirdzniecība ar Vologdu jau šobrīd ir sasniegusi ievērojamus apjomus – pēdējos gados tirdzniecības apgrozījuma pieaugums ir četrkāršojies, tas ir viens no lielākajiem starp Krievijas Federācijas reģioniem.

Noslēgtā Vienošanās ir nozīmīgs solis abu valstu savstarpējās sadarbības aktivizēšanai un pavērs plašākas iespējas ekonomisko un tirdzniecības sakaru turpmākai veicināšanai. Interesi par šādas sadarbības veicināšanu izrādījuši arī Latvijas uzņēmēji.”

Vienošanās ietvaros Latvija ar Vologdas apgabalu apmainīsies ar ekonomisko informāciju, sekmēs uzņēmēju kontaktus un organizēs savstarpējo tirdzniecību veicinošus pasākumus Latvijā un Vologdas apgabalā. Puses vienojās par ilgtspējīgu sadarbību tādās savstarpējo interešu jomās kā metālapstrādes rūpniecība, kokapstrādes rūpniecība, būvniecība un būvniecības materiāli, tūrisms, farmācijas rūpniecība, finanšu pakalpojumi u.c.

Līdzšinējā sadarbība ar Vologdas apgabala administrāciju un uzņēmējiem vērtējama kā veiksmīga – notikušas abu valstu amatpersonu vizītes, biznesa forumi, uzņēmēju apaļie galdi, kuru laikā ir apspriestas ekonomisko kontaktu attīstības iespējas.

Latvijas uzņēmēju vidū ir vērojama liela interese par tālāku sadarbības attīstību ar Vologdu, īpaši tādos sektoros kā kokrūpniecība, būvmateriālu ražošana, pārtikas rūpniecība, mašīnbūve u.c. Plašu potenciālu piedāvā sadarbības attīstība tūrisma jomā.

Eksporta veicināšanas līgumtiesiskās bāzes attīstība ir viens no trijiem Latvijas ārējās ekonomiskās politikas stratēģiskajiem virzieniem, kam EM velta īpašu uzmanību gan divpusējā, gan ES līmenī.

Vologdas apgabalā aktīvi strādā arī citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu uzņēmēji, izmantojot nacionālo eksporta kredītu sistēmu priekšrocības. EM līdz šā gada beigām plāno veikt nepieciešamos pasākumus eksporta kredīta apdrošināšanas uzsākšanai arī Latvijā.

Turpinot veiksmīgi iesākto sadarbību, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss 8. un 9.aprīlī devās oficiālā vizītē uz Vologdas apgabalu Krievijas Federācijā. Vizītes ietvaros A.Matīss apmeklēja arī Vologdas apgabala pilsētu Čerepovecu, kurā atrodas viens no lielākajiem metalurģijas uzņēmumiem pasaulē “Severstaļ”. Uzņēmums nodrošina 37 tūkstošus darba vietu, un tā saražotās produkcijas vērtība līdzinās Latvijas gada iekšzemes kopprodukta apjomam. Uzņēmums jau ir izrādījis labas partnerattiecības ar Latviju.

A.Matīss tikās ar Vologdas apgabala gubernatoru Vjačeslavu Pozgaļovu, gubernatora vietniekiem ekonomiskajos un meža nozares jautājumos, Vologdas likumdošanas sapulces priekšsēdētāju Nikolaju Tihomirovu un deputātiem, Vologdas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidenti Gaļinu Teļeginu un uzņēmējiem, kā arī atklāja uzņēmēju semināru. Tikšanās laikā ar Vologdas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvjiem notika prezentācija par Latvijas biznesa vidi un sadarbības iespējām ar Latviju. Vizītes Vologdā noslēgumā A.Matīss tikās ar Vologdas mēru Alekseju Jakuņičevu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!