• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par izglītības aktualitātēm veltītu elektronisko izdevumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2008., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173710

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Aicinot izvērtēt Ķekavas pagasta amatpersonu darbību

Vēl šajā numurā

10.04.2008., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par izglītības aktualitātēm veltītu elektronisko izdevumu

 

9.aprīlī ceļu pie lasītājiem sāka Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pirmais elektroniskais izdevums. Informatīvais izdevums iznāks vienu reizi mēnesī, tā mērķis ir pilnveidot IZM un sabiedrības dialogu, sniedzot izglītības iestādēm, pedagogiem, studentiem, skolēniem, vecākiem un citiem interesentiem informāciju par aktualitātēm izglītībā, sportā, zinātnē un valsts valodas jomā, informēt par izmaiņām likumdošanā, konkursiem un projektiem. Informatīvā izdevuma neatņemama sastāvdaļa būs aktuāli komentāri, diskusiju laikā gūtie secinājumi un atbildes uz lasītāju uzdotajiem jautājumiem.

Atbalstu šāda informatīva izdevuma tapšanai pagājušā gada augustā notikušo reģionālo izglītības konferenču “Dialogs un saskaņota rīcība izglītībā” laikā izteica izglītības darbinieki no visas Latvijas, apliecinot, cik svarīgi ir veidot izglītības politikas veidotāju un pedagogu, studentu, skolēnu un viņu vecāku dialogu.

Reģionālo konferenču laikā 66,4 procenti no 646 aptaujātajiem izglītības darbiniekiem atzina, ka par aktualitātēm IZM darbā vislabāk vēlētos uzzināt, saņemot savā e-pastā ikmēneša IZM informatīvo izdevumu. Aptauja rāda, ka šobrīd izglītības darbinieki par IZM darbību un pieņemtajiem lēmumiem visbiežāk uzzina no izglītības pārvaldēm, skolu direktoriem, aptuveni 47% aptaujāto regulāri izmanto IZM mājaslapu.

Pirmais informatīvais izdevums stāsta par IZM paveikto un plāniem profesionālās izglītības sistēmas sakārtošanā, informē par izstrādāto koncepciju “Valsts izglītībai atbilstošs augstākās izglītības studiju programmu sadalījuma pa nozarēm modelis” un jauno Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmu. Izdevumā apkopta informācija par iespējām pieteikties dažādos konkursos un projektos, bet speciālo skolu pedagogi un vispārējo izglītības iestāžu pedagogi var iepazīties ar jaunajām grāmatām, kas palīdzēs pedagogiem strādāt ar bērniem, kuriem ir dažādi attīstības traucējumi. Studentus un pedagogus noteikti ieinteresēs piedāvājums studēt vai stažēties Norvēģijas, Īslandes un Lihtenšteinas augstskolās.

Pieteikties IZM elektroniskā izdevuma saņemšanai var IZM mājaslapā, norādot savu vārdu, uzvārdu un e-pasta adresi.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!