• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par pasu derīgumu, ceļojot ārpus valsts robežām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2008., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173632

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienests: Par pirmajā ceturksnī iekasētajiem nodokļiem

Vēl šajā numurā

09.04.2008., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par pasu derīgumu, ceļojot ārpus valsts robežām

 

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) atgādina, ka ar 1.jūliju pilsoņu pases, kas izdotas līdz 2002.gada 30.jūnijam, jeb pases ar ielīmētām fotokartītēm nebūs derīgas ceļošanai ne uz vienu pasaules valsti. Ja jūsu rīcībā ir šāda pase un jūs vēlaties ceļot, iesakām nomainīt pasi laikus.

Ja esat ieplānojuši ceļojumu uz vēlāku laiku, piemēram, vasaras beigās, rudenī vai ziemā, varat nesteigties mainīt savu pasi jau tagad – to varēsit izdarīt tuvāk ceļojuma laikam. Pase tiek izgatavota termiņos no divām darbdienām līdz 20 dienām, atkarībā no nepieciešamības. Pilsoņu pases, kas izsniegtas līdz 2002.gada 30.jūnijam, pēc 1.jūlija nebūs derīgas tikai ceļošanai. Ja nevēlaties ceļot ārpus Latvijas, pase nav jāmaina, jo to varēs turpināt izmantot Latvijā kā personu apliecinošu dokumentu.

Atgādinām, ka pārējās Latvijas pilsoņu pases un visas nepilsoņu pases ir derīgas gan ceļošanai, gan dzīvošanai Latvijā līdz to derīguma termiņa beigām. Sīkāku informāciju par pases noformēšanas termiņiem, nodevām, pases saņemšanai nepieciešamajiem dokumentiem un PMLP nodaļu atrašanās vietām lasiet PMLP mājaslapā.

 

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!