• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Jaunzēlandes vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2008., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173526

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par darba apstākļu uzlabošanu darba ņēmējiem citā valstī

Vēl šajā numurā

08.04.2008., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Jaunzēlandes vēstnieka atvadu vizītēm

 

Pie Valsts prezidenta

Pie Valsts prezidenta Valda Zatlera atvadu vizītē 7.aprīlī bija ieradies Jaunzēlandes vēstnieks Latvijā Filips Volliss Grifits.

Tikšanās gaitā Valsts prezidents pateicās vēstniekam par darbu, kas veikts Latvijas un Jaunzēlandes divpusējo attiecību pilnveidošanā un dažādošanā.

Sarunas gaitā apspriestas turpmākās Latvijas un Jaunzēlandes sadarbības iespējas kultūrā un tūrismā, kā arī abu valstu turpmākā iespējamā sadarbība starptautisko organizāciju ietvaros.

Amatpersonas pārrunāja arī NATO samita Bukarestē ietvaros notikušās NATO un partnervalstu darba sēdes rezultātus un abu valstu iespējamo sadarbību alianses operāciju ietvaros. Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību palielināt civilās un militārās iesaistes Afganistānā koordināciju, lai sekmētu veiksmīgāku Afganistānas valsts atjaunošanu. Tāpat tika apspriesta arī Eiropas Savienības likuma varas misija Kosovā un Latvijas iesaiste tajā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Pie Saeimas priekšsēdētāja biedres

7.aprīlī Saeimas priekšsēdētāja biedre Vineta Muižniece tikās ar Jaunzēlandes vēstnieku Latvijas Republikā Filipu Valesu Grifitu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

V.Muižniece pauda cerību, ka sadarbība starp abu valstu parlamentiem pilnveidosies un tas sekmēs arī ekonomiskās attiecības. V.Muižniece pateicās par Latvijas parlamentāriešu delegācijas uzņemšanu Jaunzēlandē 2007.gada augustā. Savukārt Jaunzēlandes vēstnieks F.V.Grifits atzina, ka notikušās abu valstu parlamentu delegāciju vizītes veido labu pamatu sekmīgam parlamentārajam dialogam.

Tikšanās dalībnieki atzina, ka Latvijas dalība ES un NATO ir sekmējusi plašāku Latvijas un Jaunzēlandes sadarbību. V.Muižniece izteica mūsu valsts gandarījumu par NATO Bukarestes samita rezultātiem un izteikto atbalstu Ukrainas un Gruzijas eiroatlantiskajai integrācijai. Latvija velta lielu uzmanību kaimiņpolitikas attīstībai un Ukrainas un Gruzijas virzībai uz NATO, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja biedre.

Runājot par enerģētiku, puses bija vienisprātis, ka tas ir viens no aktuālākajiem jautājumiem pasaulē un tā nozīme tikai palielinās. Vēstnieks pastāstīja, ka Jaunzēlande 2025.gadā līdz 90 procentiem plāno palielināt atjaunojamo energoresursu īpatsvaru. Savukārt V.Muižniece atzinīgi novērtēja Jaunzēlandes ieguldījumu dabas aizsardzībā un resursu taupīšanā.

Tikšanās noslēgumā V.Muižniece, pateicoties vēstniekam par darbu, pasniedza piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

 

Pie Ārlietu ministrijas valsts sekretāra

7.aprīlī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke tikās ar Jaunzēlandes vēstnieku Filipu Vollisu Grifitu, kas bija ieradies atvadu vizītē.

Puses pozitīvi atzīmēja līdz šim veiksmīgi īstenoto Latvijas un Jaunzēlandes divpusējo sadarbību, kā arī vienojās to turpināt.

Valsts sekretārs uzrunāja vēstnieku par Latvijas vēlmi turpināt iesākto politisko dialogu ar Jaunzēlandi un gatavību uzņemt Jaunzēlandes pusi vizītē Rīgā un noturēt politiskās konsultācijas.

Puses atzīmēja līdzšinējo sadarbību starptautiskajās organizācijās, kā arī pauda gatavību turpināt sadarbību drošības jomā, tā kā gan Latvija, gan Jaunzēlande darbojas NATO operācijās Afganistānā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!