• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par nepilnībām Mājokļu aģentūras darbībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.2008., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173243

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālo reformu turpinot
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns

Vēl šajā numurā

02.04.2008., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par nepilnībām Mājokļu aģentūras darbībā

 

Lai gan Mājokļu aģentūras (no 2008.gada – Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūra) nolikumā ir noteiktas funkcijas pabeigt valsts dzīvojamo māju privatizāciju un organizēt valsts dzīvojamā fonda nodošanu pašvaldībām saskaņā ar likumu “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”, no 2006.gada 1.septembra līdz 2007.gada 31.augustam tā nav piedāvājusi pašvaldībām valsts dzīvojamās mājas pārņemt savā valdījumā, kā arī nav ierosinājusi atsavināt tās valdījumā esošos brīvos dzīvokļus.

Revidējamā laika posmā Mājokļu aģentūras valdījumā bija 4090 dzīvokļi, kuru īrnieki atteikušies tos privatizēt, taču Mājokļu aģentūra no 2006.gada 1.septembra līdz 2007.gada 31.augustam nav piedāvājusi pašvaldībām pārņemt savā īpašumā nevienu no šiem neprivatizētajiem dzīvokļiem.

Gadījumos, kad ticis saņemts īrnieku atsavināšanas ierosinājums, Mājokļu aģentūra nav laikus sagatavojusi Ministru kabineta (MK) rīkojumu projektus par dzīvokļu atsavināšanu vai atteikumu atsavināt.

Līdz 2007.gada 31.augustam Mājokļu aģentūras valdījumā bija 18 brīvi dzīvokļi, kuri atsavināmi saskaņā ar Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumu, taču pārbaudītajā laika posmā Mājokļu aģentūras direktors nav pieņēmis nevienu lēmumu par brīvo dzīvokļu atsavināšanas ierosināšanu.

MK noteikumi nosaka, ka Mājokļu aģentūras pienākums ir pārvaldīt un apsaimniekot privatizējamo dzīvojamo māju, līdz privatizēto objektu īpašnieki pārņem dzīvojamās mājas pārvaldīšanu un apsaimniekošanu savā ziņā.

Valsts kontrole (VK) konstatēja, ka Mājokļu aģentūra tās valdījumā esošo valsts dzīvojamo māju apsaimniekošanu un pārvaldīšanu organizē, slēdzot līgumus ar fiziskām un juridiskām personām, taču nav noteikusi dzīvojamo māju apsaimniekotāju atlases kritērijus un nespēja VK pamatot apsaimniekotāja izvēli katrā atsevišķā gadījumā.

VK uzskata, ka Mājokļu aģentūra nepievērš pietiekamu uzmanību arī tās valdījumā esošo māju apsaimniekošanas kvalitātei, jo nekontrolē ēku uzturēšanu, kā arī nepieprasa no apsaimniekotājiem informāciju par to faktisko stāvokli.

Revīzija veikta par laiku no 2006.gada 1.septembra līdz 2007.gada 31.augustam.

Pēc veiktās revīzijas VK izstrādājusi piecus ieteikumus Mājokļu aģentūrai, kuri jāievieš līdz 2008.gada 1.jūnijam.

 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!