• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrs: Atklājot autoceļu attīstībai veltītu konferenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2008., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar kompānijas "Saint-Gobain" pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

01.04.2008., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrs: Atklājot autoceļu attīstībai veltītu konferenci

 

Lai uzlabotu ceļu infrastruktūru reģionos, Satiksmes ministrija ir pieņēmusi lēmumu nākamajā gadā otrās šķiras ceļiem piešķirt par 23 miljoniem latu vairāk.

Šādu informāciju savā uzrunā 27.martā, atklājot konferenci “Autoceļu attīstības perspektīvas – 2013.gads”, pauda satiksmes ministrs Ainārs Šlesers. “Labi ceļi padarīs Latvijas ekonomiku attīstītāku un dinamisku, tāpēc autoceļu attīstība ir prioritāte valstī,” uzsvēra A.Šlesers.

Satiksmes ministrs atzina, ka ir gandarīts par valsts budžeta programmas “Valsts autoceļu fonds” atjaunošanu 2006.gadā, kas garantē prognozējamu finansējumu ceļu uzturēšanai un būvei.

Ministrs plāno iesniegt valdībai projektu par degvielas akcīzes nodokļa novirzīšanu uz minēto budžeta programmu 100% apmērā. To paredzēts sasniegt no 2011. līdz 2014.gadam. Atbilstoši esošajam regulējumam akcīzes nodokļa daļa, ko novirza ceļiem, katru gadu palielinās par pieciem procentiem, tas ir, 2009.gadā 75% akcīzes nodokļa novirzīs ceļiem, 2010.gadā – 80%. “Tas ir likumsakarīgi, ka nauda, ko transportlīdzekļu vadītāji maksā par dārgo degvielu, tiek virzīta ceļu sakārtošanai,” piebilda A.Šlesers.

Nākotnē Satiksmes ministrija plāno īstenot vairākus vērienīgus projektus, piemēram, Maskavas šosejas, Rīgas apvedceļa būvniecību, kas būtiski uzlabos tranzīta plūsmu. Iecerēts būvēt arī Sēnītes ātrsatiksmes autoceļu Pleskavas virzienā un apvedceļu Jūrmalas virzienā līdz pat Slokai u.c. 

“Viens no ekonomiskās augšupejas priekšnosacījumiem valstī ir labi ceļi.” A.Šlesers savā uzrunā atzīmēja, ka ir svarīgi, lai Latvijā attīstās reģioni. Tādēļ ir nepieciešami ātrsatikmes ceļi uz Pierīgas pilsētām un novadu centriem. Galvenie ceļi rada biznesa aktivitāti visā Latvijā, tāpēc šobrīd ir jāpieņem stratēģiski lēmumi par esošo ceļu posmu uzlabošanu un jaunu ceļu būvi, sprieda satiksmes ministrs.

Konferences mērķis bija piesaistīt sabiedrības un institūciju uzmanību autoceļu tīkla stāvoklim un tā attīstības un finansēšanas turpmākajai perspektīvai.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!