• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Lennarta Meri memoriālajā konferencē Tallinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2008., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173164

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs: Atklājot autoceļu attīstībai veltītu konferenci

Vēl šajā numurā

01.04.2008., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Lennarta Meri memoriālajā konferencē Tallinā

 

29. un 30.martā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš pēc Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa ielūguma piedalījās Lennarta Meri memoriālajā konferencē Tallinā.

Šogad konferencē galvenā uzmanība tika pievērsta tādiem jautājumiem kā gaidāmais NATO samits Bukarestē, Eiropas Kaimiņu politikas perspektīva, Amerikas Savienoto Valstu un Eiropas politika nākotnē, Tuvo Austrumu loma Eiropā, Kosovas jautājums, kā arī nākotnes tendences Krievijas politikā pēc vadības maiņas.

M.Riekstiņš kopā ar Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Paetu, Somijas ārlietu ministru Ilku Kanervu, Eiropas Savienības komisāru paplašināšanās jautājumos Olli Rēnu, Baltijas Attīstības foruma priekšsēdētāju Ufi Elemanu-Jensenu un Eiropas Savienības Padomes ģenerālsekretariāta pārstāvi Robertu Kūperu piedalījās diskusijā par Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona lomu Eiropas Savienības kopējā ārpolitikā.

Lennarta Meri konference ir starptautisks diskusiju forums par aktuāliem globāliem ārpolitikas un drošības politikas jautājumiem. Konferenci organizē Starptautiskais aizsardzības studiju centrs (International Centre for Defence Studies), kā arī Lennarta Meri Eiropas fonds (Lennart Meri European Foundation).

Lennarta Meri memoriālās konferences patrons ir Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Konferences dalībnieku vidū bija augsta ranga politiķi, diplomāti, akadēmiķi, nevalstisko organizāciju un masu mediju pārstāvji.

Konferences tradīcija tika aizsākta 2007.gadā Lennarta Meri (1929–2006) nāves gadadienā, lai atzīmētu bijušā Igaunijas prezidenta, ārlietu ministra, diplomāta un aktīva sabiedriskā darbinieka ieguldījumu mūsdienu Eiropas politikā. Konferences norises laiks izvēlēts, gan pieminot Lennarta Meri dzimšanas dienu 29.martā, gan atzīmējot nozīmīgu datumu Bulgārijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Rumānijas, Slovākijas un Slovēnijas vēsturē, kad 2004.gada 29.martā septiņas Centrālās un Austrumeiropas valstis kļuva par pilntiesīgām NATO dalībvalstīm.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!