• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas un Kanādas domas un griba sakrīt Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.1999., Nr. 286/289 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 23. burtnīca

Vēl šajā numurā

03.09.1999., Nr. 286/289

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas un Kanādas domas un griba sakrīt Eiropā

Vakar, 2.septembrī, vienas dienas darba vizītē Rīgā uzturējās Kanādas ārlietu ministrs Loids Eksvortijs

K1.JPG (24970 BYTES)K2.JPG (25282 BYTES) Augstais viesis tikās ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu (labajā attēlā) un ārlietu ministru Induli Bērziņu (kreisajā attēlā). Pēcpusdienā abu draudzīgo valstu ministri Latvijas Ārlietu ministrijā uz īsu brīdi tikās arī ar žurnālistiem.

Latvijas ārlietu ministrs I.Bērziņš pauda gandarījumu par Kanādas ministra vizīti: "Šis ir īstais laiks padarīt mūsu valstu labās attiecības vēl aktīvākas." Atzīmējot Kanādas aktivitātes Baltijas jūras reģionā, viņš piebilda, ka jaunā Latvijas Valsts prezidente bijusi cieši saistīta ar Kanādu.

Savukārt Kanādas ārlietu ministrs L.Eksvortijs uzsvēra, ka izmantojis savu vizīti Latvijā, lai apsveiktu mūsu tautu ar jaunievēlēto Valsts prezidenti, kas labi pazīst viņa valsti. Viņš paziņoja, ka pēc divām nedēļām Latvijā ieradīsies jaunais Kanādas vēstnieks. Tas, nenoliedzami, būs svarīgi abu valstu sadarbības padziļināšanai, īpaši tirdzniecības un transporta nozarē.

Abi ministri informēja, ka viens no viņu sarunas galvenajiem jautājumiem bijusi cilvēku drošība, īpaša uzmanība veltīta starptautiskajai konvencijai par kājnieku mīnu aizliegšanu. I.Bērziņš atklāja, ka mūsu valstij ir tikai 4500 kājnieku mīnu, kas atbilst konvencijas prasībām. "Ja mēs spēsim šīs mīnas nomainīt ar modernākām — vadāmām mīnām, kas neapdraud cilvēku drošību, tad arī mūsu valsts varēs atteikties no kājnieku mīnām un pievienoties konvencijai," teica I.Bērziņš, piebilstot, ka Latvija šajā ziņā nav kādā īpašā situācijā, līdzīga problēma ir visā mūsu reģionā.

Atbildot uz "Latvijas Vēstneša" jautājumu, kas, pēc Kanādas ārlietu ministra domām, bijis pats nozīmīgākais viņa sarunā ar Latvijas Valsts prezidenti, Loids Eksvortijs teica: "Mēs runājām galvenokārt par Kanādas palīdzību Latvijai — dažādās jomās. Piemēram, ka var tikt sniegta palīdzība, lai attīrītu bijušo padomju militāro objektu teritoriju. Tā var būt arī palīdzība valodu apguvē, kam būs liela nozīme jūsu virzībā uz Eiropas Savienību. Mēs pārrunājām arī mūsu valstu sadarbības paplašināšanas iespējas izglītības un kultūras laukā."

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!