• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Informējot par ministrijas prioritātēm un aktualitātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.03.2008., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173053

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par darba vizīti Lietuvā un Letonikas kabineta atklāšanu Viļņas universitātē

Vēl šajā numurā

28.03.2008., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Informējot par ministrijas prioritātēm un aktualitātēm

 

27.martā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar reģionālo mediju pārstāvjiem, lai pārrunātu aktualitātes ārpolitikā.

Tikšanās laikā M.Riekstiņš iezīmēja Ārlietu ministrijas šābrīža prioritātes. Žurnālisti tika informēti par Latvijas prezidentūru Baltijas jūras valstu padomē (BJVP). Kā norādīja ārlietu ministrs, prezidentūras noslēguma pasākums – BJVP samits – būs šā gada lielākais ārpolitiskais pasākums Latvijā. Samits notiks 3. un 4.jūnijā Rīgā, un to apmeklēs BJVP dalībvalstu valdību vadītāji.

Kā vienu no pašreizējām ministrijas prioritātēm M.Riekstiņš minēja nepieciešamību pilnveidot konsulārā servisa pakalpojumus. Ministrs informēja, ka šobrīd noris darbs pie Latvijas pilsoņu ceļošanas nosacījumu atvieglošanas uz tālākām valstīm. Šajā saistībā ministrs arī atzīmēja nesen parakstīto saprašanās memorandu ar ASV, kas ir pirmais solis bezvīzu režīma ieviešanā.

Kā vienu no Latvijas un Eiropas Savienības ārpolitikas pamatmērķiem ārlietu ministrs atzīmēja Lisabonas līguma ratificēšanu nacionālajos parlamentos. M.Riekstiņš norādīja, ka Saeimā jau ir sāktas debates par šo jautājumu, un pauda cerību, ka līdz vasaras sākumam Lisabonas līgums Saeimā tiks ratificēts. “Lisabonas līgums ietekmēs visus ES pilsoņus un noteiks kārtību, kādā ES funkcionēs nākotnē. Tāpēc aicinu reģionālos medijus skaidrot savai auditorijai jautājumus par Lisabonas līguma ietekmi uz valsti un tās pilsoņiem,” piebilda M.Riekstiņš.

Runājot par starptautiskās politikas aktualitātēm, ministrs atzīmēja gaidāmo NATO samitu, kas notiks Bukarestē 3. un 4.aprīlī. Viens no būtiskākajiem samita jautājumiem būs NATO paplašināšanās. Šajā sakarā M.Riekstiņš atzīmēja Latvijas pausto atbalstu par Rīcības plāna dalībai NATO piešķiršanu Gruzijai un Ukrainai.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja arī situāciju Irākā, Kosovas neatkarības pasludināšanu un citus jautājumus.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!