• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Amerikas Savienoto Valstu vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2008., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172352

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu un darbinieku piedalīšanos asinsdonoru akcijā

Vēl šajā numurā

13.03.2008., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Amerikas Savienoto Valstu vēstnieka vizīti Saeimā

 

11.martā Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle tikās ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čārlzu V.Larsonu.

Abu valstu pārstāvji pārrunāja 12.martā gaidāmo ASV iekšzemes drošības ministra Maikla Čertofa vizīti, kurš ieradīsies Latvijā, lai parakstītu Saprašanās memorandu par ASV Bezvīzu programmu. Latvija ir izpildījusi vairākus priekšnoteikumus, lai ieviestu bezvīzu režīmu ar ASV, tostarp pievienojusies Šengenas sistēmai un sākusi ieviest jauna parauga pases ar biometriskajiem rādītājiem. Tāpat 2007.gadā līdz 11,8 procentiem samazinājies vīzu atteikumu skaits Latvijas pilsoņiem. Lai pievienotos bezvīzu programmai, atteikumu īpatsvars nedrīkst pārsniegt 10 procentus.

Savukārt vēstnieks norādīja, ka arī ASV jāveic vairāki priekšdarbi, tostarp jāievieš elektroniskās ceļošanas autorizācijas programma un kontroles mehānisms, kā uzskaitīt no ASV izceļojušos.

Komisijas priekšsēdētāja V.Paegle iepazīstināja vēstnieku ar Eiropas lietu komisijas aktualitātēm, piemēram, darbu pie Lisabonas līguma ratifikācijas un Latvijai nozīmīgajiem enerģētikas jautājumiem.

Atbildot uz Č.V.Larsona jautājumu par korupcijas situāciju valstī, V.Paegle norādīja, ka pozitīvu virzību cīņā ar korupciju iezīmē atbildīgo dienestu rīcība. Pēdējās nedēļās aizdomās par korupciju aizturētas vairākas amatpersonas un atklātas korupcijas shēmas. Vēstnieks norādīja, ka ASV ir ieinteresēta korupcijas izskaušanā un ir gatavas sadarboties un palīdzēt Latvijai.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!