• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu Latvijas gribu uz Eiropu patiesi balstīs Somija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.1999., Nr. 281/284 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17227

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas tautsaimniecības soļiem

Vēl šajā numurā

01.09.1999., Nr. 281/284

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu Latvijas gribu uz Eiropu patiesi balstīs Somija

FINLAND-LATVIA.JPG (80768 BYTES) Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar vizītē pie Somijas Republikas prezidenta Marti Ahtisāri Foto: epa/A.F.I.

Par Valsts prezidentes darba vizīti Somijā — "Latvijas Vēstneša" speciālkorespondente:

Pirmdien, 30.augustā, vēlā pēcpusdienā Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga izlidoja uz Somiju. Pašā vakarā viņai bija tikšanās J.Rozentāla biedrībā ar Rozentāla, Tuglasa un Donelaiša biedrību valdes locekļiem un pārstāvjiem. Vakaru vadīja Anto Leikola, ideju vēstures profesors, kurš ir Rozentāla biedrības priekšsēdētājs, runāja arī Donelaiša biedrības priekšsēdētājs Hannu Niemi, statistikas profesors.

Latvijas Valsts prezidente iepazinās ar tur esošo Baltijas bibliotēku un neformālā gaisotnē risināja sarunas ar vakara viesiem.

Vakar, 31.augusta rītā, Vaira Vīķe–Freiberga tikās ar Somijas prezidentu Marti Ahtisāri. Galvenie bija jautājumi par Eiropas Savienības paplašināšanos un Somijas un Latvijas divpusējo sadarbību.

Pēc sarunām notika abu prezidentu preses konference. Žurnālistu interese par šo tikšanos bija ļoti liela. Bija akreditēti vairāk nekā 30 žurnālistu. Prezidentei tika uzdoti daudzi jautājumi gan par to, kā viņa ir iejutusies savā amatā, gan par valodas likumu, gan par sabiedrības integrācijas problēmām un attiecībām ar Krieviju.

Somijas Valsts prezidents par godu Vairai Vīķei–Freibergas kundzei rīkoja pusdienas.

Pēcpusdienā prezidente apmeklēja Somijas parlamentu un tikās ar parlamenta vice spīkeri Sirku Līsu Antilas kundzi. Pārrunājamo jautājumu loks — Eiropas Savienība, sabiedrības integrācija, Latvijas un Somijas savstarpējās attiecības.

Pēc parlamenta apmeklējuma Valsts prezidente devās uz Latvijas Republikas vēstniecību Somijā, kur tikās ar vēstniecības darbiniekiem un atsevišķiem plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem no lielākajiem Somijas laikrakstiem un televīzijas.

Otrdien lielākajā Somijas dienas avīzē "Helsingin Sanomat" bija ievietots Vairas Vīķes–Freibergas foto un īsa biogrāfija. Tika uzsvērts arī tas, ka Latvijas Valsts prezidente ar Martu Ahtisāri ir tikusies Bosnijā.

Vēlā pēcpusdienā Vaira Vīķe–Freiberga izlidoja uz Rīgu.

Dr.hist. Kristīne Ducmane,

vakar, 31.augustā, no Helsinkiem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!