• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības satura un eksaminācijas centrs: Par kārtību, kādā skolēnus atbrīvo no valsts pārbaudes darbiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2008., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172228

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par centralizēto eksāmenu kārtošanas nosacījumiem

Vēl šajā numurā

11.03.2008., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības satura un eksaminācijas centrs: Par kārtību, kādā skolēnus atbrīvo no valsts pārbaudes darbiem

 

Ministru kabineta 2003.gada 11.marta noteikumi Nr.112 “Kārtība, kādā izglītojamie atbrīvojami no noteiktajiem valsts pārbaudījumiem” paredz, kā skolēni var tikt atbrīvoti no valsts pārbaudes darbu kārtošanas.

Viens no būtiskākajiem iemesliem, kāpēc skolēni var tikt atbrīvoti, ir veselības stāvoklis. Šajā gadījumā jautājumu par atbrīvošanu izskata īpaši izveidota komisija, pamatojoties uz ģimenes ārsta atzinumu, kurā norādīta diagnoze un atbrīvojuma termiņš. Ja skolēns veselības stāvokļa dēļ no valsts pārbaudījumu kārtošanas tiek atbrīvots uz termiņu, kas ilgāks par sešiem mēnešiem, viņš saņem apliecību par pamatizglītību vai atestātu par vispārējo vidējo izglītību. Ja atbrīvojumu termiņš ir īsāks, skolēnam jākārto visi obligātie valsts pārbaudes darbi.

No pārbaudījumiem ar izglītības un zinātnes ministra lēmumu 12.klases skolēns var tikt atbrīvots gadījumā, ja attiecīgajā mācību gadā noteiktajā laikā gatavojas dalībai vai piedalās starptautiskās sporta sacensībās un nevar kārtot valsts pārbaudījumus Ministru kabineta 2007.gada 9.oktobra noteikumos Nr.682 “Noteikumi par valsts pārbaudes darbu norises laiku 2007./2008.mācību gadā” noteiktajos termiņos.

Šāds lēmums tiek pieņemts, pamatojoties uz iesniegumu, kam pievienots sporta federācijas apliecinājums, ka skolēns ir kāda olimpiskā sporta veida valsts pieaugušo izlases komandas dalībnieks. Šādā gadījumā skolēns saņem atestātu par vidējo izglītību, taču pieteikties studēt 2008.gadā var tikai tajās augstskolās, kurās centralizēto eksāmenu rezultāti nekalpo par kritēriju uzņemšanai, t.i., nav nepieciešams centralizēto eksāmenu rezultātu apstiprinošs sertifikāts. Ja skolēns tomēr vēlas iegūt centralizēto eksāmenu sertifikātu, eksāmenus kārtot ir iespējams nākamajā gadā, piesakoties to kārtošanai augstskolās.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!