• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par darbiem Baltijas asamblejas konkursam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2008., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172189

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dzimumu līdztiesības politikas jautājumiem

Vēl šajā numurā

11.03.2008., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par darbiem Baltijas asamblejas konkursam

 

Baltijas asambleja (BA) aicina interesentus līdz šī gada 1.jūnijam pieteikt darbus BA balvām literatūrā, mākslā un zinātnē.

Ikgadējās BA balvas ir nodibinātas, lai sekmētu literatūras, mākslas un zinātnes attīstību Baltijas valstīs un novērtētu izcilākos sasniegumus minētajās jomās. Katras balvas apjoms ir 5000 eiro. Šogad balvas tiks pasniegtas nākamajā BA sesijā, kas notiks Vīlandē, Igaunijā, šā gada 4.–6.decembrī.

BA balvu literatūrā piešķir igauniski, latviski vai lietuviski uzrakstīta romāna, lugas, dzejoļu, stāstu un apcerējumu krājuma vai tamlīdzīga sacerējuma autoram. Darba pirmpublicējumam jābūt izdotam pēdējo triju gadu laikā.

BA balvu mākslā piešķir autoram vai izpildītājam par pēdējos trijos gados radītu mākslas darbu vai darbu ciklu tēlotājmākslā, lietišķajā mākslā, mūzikā, arhitektūrā, teātra mākslā, kā arī kinomākslā. To var piešķirt arī režisoram, solistam, aktierim, baleta māksliniekam vai izpildītājmākslinieku grupai par izcilu māksliniecisku sniegumu pēdējos trijos gados.

BA balvu zinātnē piešķir izcila zinātniska darba vai pētījumu sērijas autoram humanitārajās, sociālajās vai dabas zinātnēs, ja darbam ir starptautiska nozīme, tas veicina zinātnes attīstību Baltijas reģionā un ir publicēts pēdējo triju gadu laikā.

Darbus līdz ar pretendenta biogrāfiju, divām recenzijām un citiem papildu materiāliem (kompaktdiskiem, kasetēm, diapozitīviem u.c.) lūdzam sūtīt Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas sekretārei Ingrīdai Putniņai – Saeimā, Jēkaba ielā 10/12, LV-1811 – līdz 2008.gada 1.jūnijam (ieskaitot). Papildu informācija pa tālruni 67087335.

BA apbalvojums ir dibināts 1994.gadā, un pēdējos gados to ieguvuši šādi Latvijas pārstāvji:

2007.gada balvu mākslā saņēma teātra kritiķe Silvija Radzobe par ieguldījumu grāmatas “Teātra režija Baltijā” sagatavošanā;

2006.gada balvu literatūrā saņēma rakstniece Nora Ikstena par grāmatu “Nenoteiktā bija”;

2005.gada balvu zinātnē saņēma habilitētais vēstures zinātņu doktors Ēvalds Mugurēvičs par viduslaiku hroniku un Livonijas laiku pētījumiem.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!