• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas parlamentāriešu vizītēm Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2008., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172187

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darbiem Baltijas asamblejas konkursam

Vēl šajā numurā

11.03.2008., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas parlamentāriešu vizītēm Saeimā

 

Saeimas deputātu grupā sadarbībai ar Čehijas parlamentu

6.martā Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Čehijas parlamentu priekšsēdētājs Uldis Ivars Grava un deputāti tikās ar Čehijas Republikas parlamenta Senāta Eiropas Savienības lietu komisijas delegāciju.

Abu valstu pārstāvji pārrunāja abpusējās attiecības, atzīstot, ka gan politiskajā, gan ekonomiskajā, gan kultūras jomā tās ir labi attīstītas. Abām valstīm ir līdzīga vēsture un kopīgas vērtības, ko apliecina arī dalība Eiropas Savienībā un NATO. Par labu sadarbību kultūrā un izglītībā liecina Kārļa universitātē Prāgā pērn atklātais latviešu valodas un literatūras lektorāts.

U.I.Grava atzina, ka politiskais dialogs starp Latviju un Čehiju ir bijis veiksmīgs jau kopš abu valstu dibināšanas 1918.gadā. Viņš norādīja, ka abu valstu parlamentos jau vairāk nekā desmit gadus darbojas deputātu grupas sadarbībai ar otras valsts parlamentu.

Puses pārrunāja rudenī plānoto Baltijas trijnieka un Višegradas četrinieka valstu konferenci Prāgā, kas būs solis uz ciešāku Baltijas valstu un Čehijas, Slovākijas, Polijas un Ungārijas sadarbību.

Tikšanās laikā parlamentu pārstāvji pārrunāja enerģētikas jautājumus, un Čehijas puse izteica gatavību sniegt atbalstu aktuālo elektroenerģijas apgādes problēmu risināšanā.

 

Saeimas preses dienests

 

Saeimas Tautsaimniecības komisijā un Saeimas Nacionālās drošības komisijā

7.martā Saeimas Tautsaimniecības ko­misijas priekšsēdētāja biedrs Vents Ar­mands Krauklis un komisijas deputāti tikās ar Čehijas Republikas parlamenta Senāta Eiropas Savienības lietu komisijas delegāciju.

Tikšanās laikā puses pārrunāja ekonomiskās attīstības aktualitātes un enerģētikas politiku.

Čehijas pašreizējais izaicinājums ir samazināt 3,2 procentu budžeta deficītu, norādīja Čehijas parlamenta Senāta Eiropas Savienības lietu komisijas priekšsēdētājs Ludeks Šēfcigs. Tas nepieciešams, lai izpildītu Māstrihtas kritērijus pirms pievienošanās vienotajai eirozonai. “Tas ir tikpat grūti, kā Latvijai cīnīties ar pieaugošo inflāciju un ekonomikas pārkaršanu,” atzina L.Šēfcigs.

Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja biedrs V.A.Krauklis čehu kolēģus informēja par mūsu valsts fiskālo politiku un strauji augošās ekonomikas stabilizēšanos. Pārrunāts arī pagājušajā gadā pieņemtais pretinflācijas plāns, kura rezultāti gaidāmi šā gada otrajā pusē. “Iedzīvotājiem ir grūti saprast vienlaicīgi cenu celšanos un inflācijas paredzamo mazināšanos,” sacīja V.A.Krauklis.

Pārrunājot enerģētikas jomas aktualitātes, V.A.Krauklis pastāstīja, ka Latvijā pašlaik notiek diskusija par enerģētikas politikas nākotni un enerģētiskās neatkarības stiprināšanu. Latvijā nepieciešamas jaunas elektroenerģijas ražotnes, ņemot vērā prognozēto jaudu deficītu pēc Ignalinas reaktora slēgšanas. Tāpat nozīmīga loma ir atjaunojamajiem energoresursiem – to optimālai izmantošanai, ņemot vērā ekonomiskās, ģeogrāfiskās un tehniskās iespējas, kā arī vadoties no vides un enerģētikas attīstības aspektiem.

Čehijas kolēģi tikās arī ar Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāju Dzintaru Jaundžeikaru un komisijas deputātiem.

Dz.Jaundžeikars Čehijas kolēģus informēja, ka komisijas darbs ir saistīts ar drošības iestāžu uzraudzību un drošības apdraudējumu izvērtēšanu Latvijas, Eiropas Savienības un NATO kontekstā. Savukārt Čehijas kolēģis pastāstīja par savas valsts dienestiem, kuri uzrauga iekšējo un ārējo drošību.

Puses pieskārās enerģētiskās drošības politikas jautājumiem, kā arī pretraķešu aizsardzības bāzes Čehijā izveides aspektiem.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!