• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Parakstot sadarbības līgumus ar koledžām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2008., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172124

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājs: Apkopojot darba vizīti Zviedrijas Karalistē

Vēl šajā numurā

07.03.2008., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Parakstot sadarbības līgumus ar koledžām

 

5.martā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) koledžu direktori parakstīja sadarbības līgumus par speciālistu sagatavošanu un zinātniskās darbības attīstību, kā arī – atsevišķus vienošanās protokolus par konkrētu speciālistu sagatavošanu 2008.gadā.  

“Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šogad palielināts valsts budžeta finansējums vienai studiju vietai, palielināts par valsts budžeta līdzekļiem sagatavojamo speciālistu skaits. Tādēļ esmu pārliecināta, ka šis atbalsts ļaus koledžām sasniegt labākus rezultātus, nodrošinās to attīstību un palielinās atbildību,” uzsvēra ministre.

T.Koķe pauda pārliecību, ka līdz ar valsts budžeta līdzekļu pieaugumu un Eiropas Savienības struktūrfondu piedāvātajām iespējām uzlabojas koledžu materiāli tehniskā bāze, paverot plašākas iespējas sagatavot gan tautsaimniecības attīstībai vajadzīgos speciālistus, gan sekmēt ikviena studenta personības attīstību.

Vienošanās protokoli tika parakstīti ar Daugavpils Medicīnas koledžu, Jēkabpils Agrobiznesa koledžu, Liepājas Jūrniecības koledžu, Liepājas Medicīnas koledžu, Malnavas koledžu, Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledžu, Paula Stradiņa veselības un sociālās aprūpes koledžu, Rīgas 1.medicīnas koledžu, Rīgas Celtniecības koledžu, Rīgas Medicīnas koledžu, Rīgas Tehnisko koledžu, Rīgas Uzņēmējdarbības koledžu un ar Sarkanā Krusta medicīnas koledžu.

Savukārt vienošanās protokoli par zinātniskās darbības attīstību tiks parakstīti atsevišķi ar katru koledžu.

Kopējā vienošanās protokolu summa ir 9 158 053 lati (pērn – 6 192 728 lati), valsts finansētās studiju vietas – 3193 (pērn – 3063), 2008.gadā sagatavojamie speciālisti – 925 (pērn – 747), bet vienas studiju vietas izmaksas – 1267,20 lati (pērn – 1057,33 lati).

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!