• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs: Apkopojot darba vizīti Zviedrijas Karalistē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2008., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172117

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

07.03.2008., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs: Apkopojot darba vizīti Zviedrijas Karalistē

 

4. un 5.martā Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pēc Zviedrijas parlamenta (Riksdāga) priekšsēdētāja Pēra Vesterberga ielūguma uzturējās darba vizītē Stokholmā. G.Daudzi vizītē pavadīja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle.

Saeimas priekšsēdētājs, tiekoties ar Zviedrijas parlamenta priekšsēdētāju, pārrunāja abu valstu parlamentu sadarbību, reģionālās sadarbības aktualitātes, enerģētikas un Baltijas jūras vides jautājumus.

Saeimas priekšsēdētājs savu kolēģi informēja arī par Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju sanāksmi, kas šogad notiks Latvijā. Savukārt Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja V.Paegle uzsvēra, ka ES kaimiņpolitikas jautājumi ir viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm. Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Zviedrijai ir aktīvi jāsadarbojas, lai atbalstītu Eiropas perspektīvu Gruzijai, Moldovai un Ukrainai. Veiksmīgs paraugs ir trīspusējais sadarbības projekts starp Latvijas, Zviedrijas un Moldovas parlamentiem.

Sarunā ar Riksdāga Ārlietu komisijas vadītāju Jēranu Lenmarkeru apspriests Lisabonas līguma ratifikācijas process, kā arī attiecības ar kaimiņvalstīm, drošības politikas un enerģētikas jautājumi. J.Lenmarkers Latvijas pusi informēja par Zviedrijas parlamenta Aizsardzības komitejas sagatavoto stratēģiju par aizsardzības jautājumiem. Viņš atzina, ka Baltijas valstu un Polijas iestāšanās NATO ir bijis stabilizējošs faktors drošības situācijai Baltijas reģionā. J.Lenmarkers izteica atbalstu Baltijas valstu pievienošanās Ziemeļvalstu elektroapgādes tīklam, jo tas būtiski vairotu enerģētisko drošību mūsu valstīs.

Vizītes ietvaros G.Daudzem bija audience pie Zviedrijas karaļa Kārļa XVI Gustava, kā arī tikšanās ar Zviedrijas sociālo lietu un sadarbības ministri Ziemeļu ministru padomē Kristinu Husmarku Pēršoni.

Vizītes noslēgumā G.Daudze un V.Paegle viesojās Latvijas vēstniecībā, kur tikās ar latviešu kopienas Zviedrijā pārstāvjiem.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!