• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tiesvedības izbeigšanu pret Latviju par zvanītāja atrašanās vietas datu nepieejamību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2008., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172121

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

07.03.2008., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tiesvedības izbeigšanu pret Latviju par zvanītāja atrašanās vietas datu nepieejamību

 

29.februārī Eiropas Komisija ir pieņēmusi lēmumus, kas ļaus izbeigt tiesvedību pret Latviju par zvanītāja atrašanās vietas datu nepieejamību.

Tiesvedība bija ierosināta, jo netika nodrošināta informācija par zvanītāja atrašanās vietu, ja uz neatliekamās palīdzības numuru 112 zvanīts no mobilā tālruņa.

Tagad informācija par zvanītāja atrašanās vietu ir pieejama abu veidu zvaniem – gan no fiksētās līnijas, gan mobilā tālruņa. Tas nozīmē, ka ikvienam operatīvajam dienestam ir nodrošināta iespēja ar VAS “Elektronisko sakaru direkcija” (ESD) veidotās atrašanās vietas informācijas datubāzes palīdzību pieprasīt numura “01”, “02”, “03”, “04” vai “112” izsaucēja atrašanās vietas datus. Tādējādi palīdzību var saņemt arī tie, kas operatīvo dienestu ir izsaukuši, bet kaut kādu iemeslu dēļ savu atrašanās vietu nosaukt nespēj. Ceļu satiksmes negadījumi, ugunsgrēki, apmaldījušies sēņotāji un ogotāji ir tikai daži gadījumi, kad izsaucēja atrašanās vietas noteikšana var būt īpaši svarīga palīdzības sniegšanā.

Ar Eiropas Savienības direktīvu prasību izpildi darbs pie atrašanās vietas informācijas sistēmas nebeigsies. Gan ESD, gan elektronisko sakaru komersanti, tāpat kā atrašanās vietas noteikšanā un apstrādē iesaistītās institūcijas citviet Eiropā, strādā pie atrašanās vietas noteikšanai, apstrādei un tālākai nodošanai operatīvajiem dienestiem iegādāto un izveidoto sistēmu pilnveidošanas, lai zvanītāja atrašanās vietas datus varētu noteikt pēc iespējas precīzāk.

 

Informācija no Satiksmes ministrijas mājaslapas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!