• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārkāpuma procedūras sākšanu pret Čehiju un Latviju par ES noteikumu neizpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2008., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172120

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesvedības izbeigšanu pret Latviju par zvanītāja atrašanās vietas datu nepieejamību

Vēl šajā numurā

07.03.2008., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārkāpuma procedūras sākšanu pret Čehiju un Latviju par ES noteikumu neizpildi

 

Eiropas Komisija ir nolēmusi vērsties Eiropas Kopienu tiesā pret Čehiju, jo tā tikai daļēji ir iestrādājusi valsts tiesību aktos Direktīvu par papildpensijas kapitāla uzkrāšanas institūcijām. Komisija arī oficiāli pieprasīs Latvijai īstenot uzņēmējdarbības tiesību direktīvu. Šo oficiālo pieprasījumu izteiks, nosūtot argumentētu atzinumu, kas paredzēts EK līguma 226.pantā un ir pārkāpuma procedūras otrais posms. Ja Komisija divu mēnešu laikā nesaņems apmierinošu atbildi, lieta var tikt nodota izskatīšanai Eiropas Kopienu tiesā.

 

Čehija – Direktīva par papildpensijas kapitāla uzkrāšanas institūcijām

Komisija ir nolēmusi vērsties Eiropas Kopienu tiesā pret Čehiju, jo tā tikai daļēji ir iestrādājusi valsts tiesību aktos Direktīvu 2003/41/EK par papildpensijas kapitāla uzkrāšanas institūciju darbību un uzraudzību. Šo direktīvu visām dalībvalstīm bija pilnībā jātransponē līdz 2005.gada 23.septembrim.

Minētā direktīva ir daļa no finanšu pakalpojumu rīcības plāna, un tā papildina iekšējo tirgu attiecībā uz papildpensijas kapitāla uzkrāšanas institūcijām.

Atzīstot, ka dalībvalstu fondēto pensiju shēmas ir ļoti atšķirīgas, direktīvā ir sniegti saskaņoti noteikumi minēto institūciju konsultatīvai uzraudzībai un kapitāla prasībām.

Turklāt direktīvā ir izklāstīti noteikumi pārrobežu pakalpojumiem saistībā ar papildpensijas kapitāla uzkrāšanu.

 

Latvija – uzņēmējdarbības tiesības

Komisija ir nolēmusi nosūtīt argumentētu atzinumu Latvijai par to, ka tā līdz norādītajam termiņam, proti, 2006.gada 31.decembrim, nav īstenojusi Direktīvu 2003/58/EK, ar kuru groza Pirmo uzņēmējdarbības tiesību direktīvu par atklātības prasībām sabiedrībām ar ierobežotu atbildību.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!