• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Nodarbinātības, sociālās politikas, veselības un patērētāju lietu ministru padomi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2008., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171863

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ES Ministru padome: Par Vides ministru padomes debatēm Briselē

Vēl šajā numurā

04.03.2008., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Nodarbinātības, sociālās politikas, veselības un patērētāju lietu ministru padomi

 

Labklājības ministre Iveta Purne 28.februārī Briselē piedalījās Eiropas Savienības Nodarbinātības, sociālās politikas, veselības un patērētāju lietu ministru padomē.

Nodarbinātības jomā tika spriests par lielākiem ieguldījumiem cilvēku resursos, ņemot vērā inovāciju sniegtās iespējas, kā arī notika diskusijas par vecāka gadagājuma cilvēku, jauniešu, ārvalstnieku un cilvēku ar invaliditāti nodarbinātības veicināšanu.

Sociālās iekļaušanas un sociālās aizsardzības jomā dalībvalstis tika aicinātas veicināt atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju grupu iekļaušanu, bērnu nabadzības mazināšanu un bērnu izglītības kvalitātes uzlabošanu.

Labklājības ministre norādīja, ka jauniešu iesaistīšana darba tirgū un darba ražīguma palielināšana ir viens no Eiropas turpmākās attīstības stūrakmeņiem. Tāpēc ir nepieciešami lielāki ieguldījumi cilvēkkapitālā un darba tirgus modernizācijā.

I.Purne aicināja izmantot darba tirgus prognozes, lai dalībvalstīm būtu iespējas efektīvāk sabalansēt darbaspēka piedāvājumu un pieprasījumu.

Ņemot vērā ES raksturīgo sabiedrības novecošanos, pastāv iedzīvotāju grupas, kas saskaras ar grūtībām iekļauties darba tirgū un ir pakļautas sociālās atstumtības un nabadzības riskam. Tāpēc Latvija uzskata, ka arī turpmāk būtu jāturpina cīņa pret nabadzību un jāpilnveido pensiju sistēma.

Padomes 29.februāra sanāksmē pieņēma galvenās norādes pavasara Eiropadomei un notika ministru diskusija par kvalificētu darbinieku ieguldījumu nodarbinātībā un ekonomikā; par darbinieku prasmju atbilstību darba tirgus vajadzībām; par nodarbinātības pieauguma ietekmi uz nabadzības mazināšanu un par sociālo partneru aktīvāku līdzdalību.

 

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!