• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Vides ministru padomes debatēm Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2008., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171857

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

04.03.2008., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Vides ministru padomes debatēm Briselē

 

Vakar, 3.martā, vides ministrs Raimonds Vējonis piedalījās Eiropas Savienības Vides ministru padomē, kas notika Briselē.

Padomē izskatīja secinājumu projektu – Vides padomes ieguldījumu pavasara Eiropadomes sanāksmei. Padomes secinājumi sastāv no vairākām daļām – Klimata pārmaiņas un enerģētika, Bioloģiskās daudzveidības samazināšanās, Vides tehnoloģijas, Ilgtspējīgs patēriņš un produkcija un Labāks regulējums vides dimensijā.

Latvija kopumā atbalsta padomes secinājumu projekta apstiprināšanu, tomēr uzskata, ka ekonomiskās konverģences valstīm siltumnīcefekta gāzu (SEG) samazināšanas mērķi jānosaka saskaņoti ar ekonomiskās attīstības izvirzītajiem mērķiem.

Papildus vides ministrs R.Vējonis uzsvēra, ka, vienojoties par jauniem SEG emisiju samazinājumiem un attiecīgi nosakot dalībvalstīm papildu emisijas samazinājuma mērķus, būtu jāņem vērā arī valstu panāktais emisiju samazinājums no 1990. līdz 2005.gadam, kas Latvijai ir būtiski, lai panāktu taisnīgāku pieeju tās mērķu noteikšanā.

Padomē notika politiskās debates par Eiropas Komisijas publiskoto klimata un enerģētikas normatīvo aktu paketi, kas sevī ietver priekšlikumus direktīvām saistībā ar Kopienas SEG emisijas kvotu tirdzniecības sistēmu, Kopienas saistībām SEG emisiju samazināšanas jomā līdz 2020.gadam un atjaunojamo energoresursu izmantošanas veicināšanu.

Šajā jautājumā Latvija uzskata, ka ir svarīgi atrast pareizo līdzsvaru starp klimata politikas, enerģijas piegādes drošības un konkurētspējas mērķiem, vienlaikus nodrošinot ES dalībvalstu ekonomisko konverģenci. Apsveicami ir tas, ka Eiropas Komisija skata klimata un enerģētikas normatīvos aktus integrēti, jo šie jautājumi viens otru ietekmē.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!