• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Baltkrievijas sociālo dienestu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2008., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171860

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektori un Eiropas Savienības lietu eksperti

Vēl šajā numurā

04.03.2008., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Baltkrievijas sociālo dienestu sadarbību

 

29.februārī Minskā, Baltkrievijā, notika Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas līguma par sadarbību sociālās drošības jomā parakstīšana. No Latvijas puses līgumu parakstīja ārkārtējā un pilnvarotā Latvijas Republikas vēstniece Baltkrievijas Republikā Maira Mora, no Baltkrievijas puses – Baltkrievijas Republikas darba un sociālās aizsardzības ministrs Vladimirs Potupčiks.

Minētais līgums sekmēs cilvēku sociālo drošību, pārvietojoties no Latvijas uz Baltkrieviju un otrādi, kā arī saskaņā ar abu valstu esošo likumdošanu radīs apstākļus, lai novērstu dubultu sociālās apdrošināšanas iemaksu iekasēšanu.

Līgums paredzēs vienlīdzīgu attieksmi, regulēs piemērojamo tiesību aktu noteikšanu un uzkrāto apdrošināšanas periodu summēšanu tiesību noteikšanai uz pensijām, kā arī piešķirto pensiju un pabalstu izmaksu, pārceļoties uz dzīvi otras līgumslēdzējas puses teritorijā.

Pēc Centrālās statistikas datiem, starp Latviju un Baltkrieviju ir liela savstarpējā migrācijas plūsma. Piemēram, 2006.gadā uz Latviju no Baltkrievijas imigrēja 86 personas, uz Baltkrieviju no Latvijas emigrēja 417 personas.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!