• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atkārtotu pārbaudes revīziju Latvijas Radio. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2008., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171653

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par atkārtotu pārbaudes revīziju Latvijas Televīzijā

Vēl šajā numurā

28.02.2008., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atkārtotu pārbaudes revīziju Latvijas Radio

 

Veicot atkārtotu pārbaudes revīziju, lai iegūtu pārliecību par veiktās likumības revīzijas “VB SIA “Latvijas Radio” 2005.gada saimnieciskās darbības atbilstība normatīvo aktu prasībām” ietverto ieteikumu ieviešanu un veikto pasākumu pietiekamību trūkumu novēršanai, Valsts kontrole (VK) konstatēja, ka Latvijas Radio (LR) ir ieviesis deviņus no 17 ieteikumiem.

LR joprojām netiek nodrošināti pietiekami iekšējās kontroles pasākumi attiecībā uz maiņas darījumu reģistrēšanu, atlaižu piešķiršanu atbilstoši noslēgtajiem līgumiem, līgumu izpildi un reklāmas pārraidīšanu atbilstoši Radio un televīzijas likuma prasībām.

LR darbinieku vidējā mēnešalga veido no 26% līdz 72% no kopējā atalgojuma mēnesī, pārējo atalgojuma daļu veido piemaksas, prēmijas un atlīdzības par uzņēmuma līgumos ietverto uzdevumu izpildi. Revīzijā konstatēti gadījumi, kad Reklāmas daļas darbiniekiem noteiktās piemaksas pārsniedz noteikto darba algu par 336%.

LR uzņēmuma līgumos ar darbiniekiem noteikti pienākumi, kas ir iekļauti vai pilnībā sakrīt ar darbinieku amatu aprakstos noteiktajiem, tādējādi netiek nodrošināta caurskatāma darba samaksas sistēma, un Latvijas Radio darbiniekiem noteiktā mēneša darba alga neatklāj patieso mēneša darba samaksas apmēru.

Ņemot vērā Valsts kontroles ieteikumus, LR ir izstrādājis iekšējo normatīvo aktu bāzi attiecībā uz saimnieciskās darbības nodrošināšanu.

Izstrādājot iekšējo normatīvo aktu bāzi, Latvijas Radio ir ieviesis ieteikumus attiecībā uz reklāmas izvietošanu un kontroli, reklāmas pakalpojumu pašizmaksu, kā arī nodrošinājis precīzu reklāmas apjoma uzskaiti.

Nosakot, ka Reklāmas grāmatvedības nodaļa ir atsevišķa struktūrvienība, LR ir veicis izmaiņas struktūrā un nodrošinājis savlaicīgu kļūdu atklāšanu un novēršanu, kā arī nodrošinājis patiesu ieņēmumu atspoguļošanu finanšu atskaitē.

VK noteiktajos termiņos LR ir ieviesis divus ieteikumus attiecībā uz piemaksu piešķiršanas pamatotību un prēmijas izmaksu ģenerāldirektoram, atbilstoši normatīvo aktu prasībām ir izstrādāti vairāki iekšējie normatīvie akti, kas pilnveido darba samaksas sistēmu.

VK ieteikusi LR novērst jau iepriekš konstatētos trūkumus, ko LR ir apņēmies izdarīt līdz 2008.gada 1.augustam.

Revīzija Latvijas Radio tika veikta par laiku no 2006.gada 1.janvāra līdz 2007.gada 30.septembrim.

 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!