• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par atkārtotu pārbaudes revīziju Latvijas Televīzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2008., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171652

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

28.02.2008., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par atkārtotu pārbaudes revīziju Latvijas Televīzijā

 

Veicot atkārtotu pārbaudes revīziju, lai iegūtu pārliecību par veiktās likumības revīzijas “VB SIA “Latvijas Televīzija” 2005.gada saimnieciskās darbības atbilstība normatīvo aktu prasībām” ietverto ieteikumu ieviešanu un veikto pasākumu pietiekamību trūkumu novēršanai, Valsts kontrole (VK) konstatēja, ka Latvijas Televīzija (LTV) noteiktajā termiņā ir ieviesusi vien četrus no 14 ieteikumiem.

Atkārtoti konstatētās nepilnības līgumu slēgšanā, reģistrācijā, grāmatvedības uzskaitē un izpildes kontrolē nerada pārliecību par LTV izveidotās iekšējās kontroles sistēmas efektivitāti.

LTV iekšējās kontroles sistēma nenodrošina likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” un Ministru kabineta (MK) noteikumu “Par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju” prasību ievērošanu attiecībā uz pievienotās vērtības nodokļa uzskaiti un savlaicīgu ierakstu izdarīšanu grāmatvedības reģistros, kā arī kļūdu atklāšanu un novēršanu attiecībā uz darījumu uzskaiti.

Konstatēti vairāki gadījumi, kad ieraksti grāmatvedības reģistros par preču vai pakalpojumu saņemšanu tikuši veikti vēlāk nekā 15 dienu laikā no preču faktiskā saņemšanas brīža, kā arī viena darījuma ietvaros pieci saņemtie rēķini iegrāmatoti, neievērojot izdevumu atzīšanu atbilstošajos periodos.

Tika atklāts, ka divos gadījumos LTV saņemtas un iegrāmatotas preču pavadzīmes par saņemtajiem pakalpojumiem, kuru pievienotās vērtības nodoklis aprēķināts 21% apmērā.

LTV ir ieviesusi divus ieteikumus attiecībā uz vienotu darba samaksas nolikumu, kurā tiek regulēta autoratlīdzības apmaksas sistēma, ir noteikta vienota kārtība autoru līgumu slēgšanai, taču nav novērstas nepilnības LTV noslēgtajos darba līgumos, darbinieku nostrādātā laika uzskaitē un organizācijā un darbinieku atalgojuma aprēķināšanā.

LTV ir izstrādājusi un apstiprinājusi vairākus iekšējos normatīvos aktus, kas nosaka cenu noteikšanas un atlaižu piemērošanas politiku, taču lielākā daļa no tiem neatbilst MK noteikumu “Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas noteikumi” prasībām.

Divus no VK izlasē iekļautajiem maiņas darījumu līgumiem LTV noslēgusi, neievērojot iekšējo normatīvo aktu nosacījumus, proti, tikušas piemērotas atlaides 50 un 75% apmērā, tādējādi līguma kopsummu 437 999,93 latus bez PVN samazinot par 273 749,96 latiem bez PVN.

Attiecībā uz saimniecisko darījumu līgumu slēgšanu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai iepirkumu veikšanas kārtībai ieviesti divi ieteikumi. Ņemot vērā VK ieteikumu, samazināts arī saimniecisko darījumu līgumu skaits, kuros norēķinu kārtība un izpilde paredzēta preču vai pakalpojumu apmaiņas darījumu veidā.

VK ieteikusi LTV novērst jau iepriekš konstatētos trūkumus, ko tā ir apņēmusies izdarīt laikā līdz 2008.gada 31.decembrim.

Revīzija Latvijas Televīzijā tika veikta par laiku no 2006.gada 1.janvāra līdz 2007.gada 30.septembrim.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!