• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības valstu radiostaciju aktualitāšu tīklu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2008., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171651

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sociālās aizsardzības un sociālās iekļaušanas ziņojumu

Vēl šajā numurā

28.02.2008., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības valstu radiostaciju aktualitāšu tīklu

 

No 2008.gada aprīļa konsorcijs, kurā apvienojušās 16 radiostacijas no 13 valstīm, un septiņas asociētās radiostacijas ik dienu kopīgi veidos un vienlaikus pārraidīs programmas par 27 Eiropas Savienības valstu sabiedrības aktualitātēm un jautājumiem.

Šā Eiropas tīkla programmas, ko raidīs katru dienu, iecerētas kā ziņu raidījumi, intervijas, debates, tematiski raidījumi un reportāžas no notikumu vietas. Pirmie raidījumi skanēs ēterā 2008.gada aprīlī.

Sākumā tie tiks pārraidīti desmit valodās (angļu, bulgāru, franču, grieķu, poļu, portugāļu, rumāņu, spāņu, ungāru un vācu), bet ar laiku – visās divdesmit trijās ES valodās.

Tīklā var iesaistīties visdažādākās radiostacijas – valsts mēroga, reģionālas, vietējas, valsts finansētas vai privātas, un tajā jau darbojas “Radio Polskie”, “Punto Radio” (Spānija), kā arī “Deutsche Welle”, “Radio Netherlands”, “Radio France Internationale” un “Radio Slovenia International”.

Tīklam var pievienoties citas radiostacijas, ja tās atbilst konsorcija izvirzītajiem noteikumiem.

Lai 30 līdz 60 minūšu garā ikdienas programma būtu vēl interaktīvāka, 2008.gada jūlijā papildus tiks izveidots kopīgs interneta portāls.

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece un par saziņas stratēģiju un institucionāliem jautājumiem atbildīgā komisāre Margota Vallstrēma 2008.gada 26.februārī pauda gandarījumu par atbalstu, ko Eiropas Komisija piecus gadus varēs sniegt Eiropas radiostaciju konsorcijam pēc tā izveides, pamatojoties uz 2007.gada 14.jūlijā izsludināto piedāvājumu konkursu, vienlaikus stingri ievērojot Redaktūras hartā noteikto redaktūras brīvību.

Pagājušā gada 14.decembrī Eiropas Komisija un radiostaciju konsorcijs, kura darbību koordinē konkursā uzvarējušās radiostacijas “Deutsche Welle” un “RFI”, noslēdza pakalpojumu līgumu par summu 5,8 miljoni eiro gadā.

“Deutsche Welle”, “RFI” un “Radio Netherlands” attiecīgie direktori Ēriks Betermans, Antuans Švarcs un Jans Huks preses pārstāvjiem Briselē ir uzsvēruši unikālo pieredzi un bagātināšanos, ko sniegs konsorcija partneru dažādie viedokļi un sadarbība, nodrošinot ES divdesmit septiņu valstu iedzīvotājiem interesantas un labi sagatavotas programmas par Eiropas jautājumiem.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!