• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos uz valsts atbalstu lauksaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2008., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171645

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 26.februārī

Vēl šajā numurā

28.02.2008., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par pieteikšanos uz valsts atbalstu lauksaimniecībā

 

Šā gada martā, aprīlī un arī turpmākos mēnešus Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālās lauksaimniecības pārvaldes pieņems lauksaimnieku iesniegumus valsts atbalsta pasākumiem 2008.gadā.

Tuvākais pieteikšanās termiņš vairākiem atbalsta pasākumiem ir 1.marts. Līdz šim datumam un turpmāk katru mēnesi līdz pirmajam datumam pretendents, kurš nodarbojas ar piena pārstrādes produktu ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar piena produktu eksportu, var pieteikties atbalstam apmācību organizēšanai, katalogu un tīmekļa vietņu izveidei, eksporta konsultantu piesaistei un tirgus pētījumiem.

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad saglabāts atbalsts dalībai kursos, semināros, konferencēs un kongresos ārzemēs. Iesniegums iesniedzams LAD reģionālajās pārvaldēs līdz 1.martam un turpmāk katru mēnesi līdz pirmajam datumam, tātad arī līdz 1.aprīlim utt. Tāpat šis termiņš attiecas arī uz tiem, kas vēlas rīkot Latvijā starptautiskas konferences par aktuālām nozares tēmām.

Arī organizācijām, kuras uztur ciltsgrāmatas, līdz 1.martam jāiesniedz iesniegumi ciltsdarba pasākumiem liellopu gaļas ražošanas nozarē, ciltsdarbam un dzīvnieku audzēšanai zirgkopības nozarē, aitkopībā un kazkopībā.

Savukārt līdz 2008.gada 1.aprīlim LAD reģionālajās pārvaldēs jāiesniedz iesniegums par atbalstu kredītprocentu daļējai dzēšanai. Atbalstu varēs saņemt pretendents, kurš nodarbojas ar primāro lauksaimniecības produktu ražošanu, un atbalsts nepārsniegs 4% no gada kredītlikmes vai faktiskās likmes.

Lai saņemtu atbalstu par ciltsdarba pasākumiem liellopu gaļas ražošanas nozarē, tuvākais pieteikšanās termiņš ir šā gada 10.aprīlis. Savukārt atbalstam par ciltsdarba pasākumiem cūkkopības nozarē jāpiesakās līdz katra nākamā ceturkšņa pirmā mēneša piektajam datumam, t.i., līdz 5.aprīlim, par ciltsdarba pasākumiem zirgkopības nozarē – līdz 5.jūlijam, par ciltsdarba pasākumiem aitkopības nozarē – līdz 1.augustam, bet kazkopības nozarē – līdz 1.septembrim. Iesniegumu veidlapas un atbalsta saņemšanas nosacījumi, kā arī informācija par nepieciešamo iepirkuma procedūras dokumentāciju ir pieejama Zemkopības ministrijas interneta mājaslapā www.zm.gov.lv, kā arī Lauku atbalsta dienesta mājaslapā www.lad.gov.lv.

Brošūru, kurā publicēti noteikumi par valsts atbalstu lauksaimniecībai 2008.gadā un tā piešķiršanas kārtību, lauksaimnieki var saņemt LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs.

Zemkopības ministrija aicina lauksaimniekus sekot paziņojumiem rajonu laikrakstos, kā arī informācijai ZM un LAD interneta mājaslapās.

Zemkopības ministrijas izstrādātie Ministru kabineta noteikumi par valsts atbalstu lauksaimniecībai 2008.gadā un tā piešķiršanas kārtību stājās spēkā 30.janvārī.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!