• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par domstarpībām Burtnieku ezera apsaimniekošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2008., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171452

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par parakstu vākšanu par grozījumiem Satversmē

Vēl šajā numurā

26.02.2008., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par domstarpībām Burtnieku ezera apsaimniekošanā

 

Problēmsituācija Burtnieku ezerā risināma, ezeru zonējot zvejnieku un makšķernieku vajadzībām, secina Saeimas Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Anna Seile.

Novada un pagasta pārstāvjiem pirms nopietnu lēmumu pieņemšanas jāņem vērā visu ieinteresēto pušu viedokļi. Lai gan no makšķerniekiem iekasētā nauda par licencēm ir daudz lielāka par zvejnieku maksāto, pašvaldības tomēr nedrīkst aizmirst, ka makšķerniekam tas ir brīvā laika pavadīšanas veids, bet zvejniekam darbs un iztikas avots, norāda komisijas priekšsēdētāja.

Burtnieku novada dome ir aizliegusi rūpniecisko zveju Burtnieku ezerā, lai gan zveja ezerā piecām saimniecībām ir galvenais iztikas avots. Dome skaidro, ka rūpniecisko zveju paredzēts aizliegt, lai attīstītu tūrismu un makšķerēšanas biznesu ezerā.

Komisijas deputāti secināja, ka domstarpības radušās arī tādēļ, ka Burtnieku ezers atrodas divu pašvaldību – Burtnieku novada un pagasta – teritorijā. Novada pārziņā ir tikai viena trešā daļa ezera akvatorija, bet pārējā – lielākā – daļa ietilpst Burtnieku pagasta teritorijā.

Novads rūpniecisko zveju ir aizliedzis, bet pagasts piešķir zvejas nomas limitus gan profesionālajām zvejnieku saimniecībām, gan arī tiem, kuri zvejo pašpatēriņam.

Deputāti uzklausīja arī Valsts zivsaimniecības pārvaldes priekšnieka Normunda Riekstiņa informāciju par darba grupas izstrādātajiem noteikumiem, kas regulē licencēto rūpniecisko zveju un zvejas tīklu apriti, kā arī par nepieciešamību grozīt Zvejniecības likumu, lai sakārtotu rūpnieciskās zvejas nozari.

Komisijas sēdē piedalījās arī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, Vides ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Jirgens, kā arī Burtnieku novada domes un zvejnieku saimniecību pārstāvji.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!