• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ko vidusskolēni zina un domā par Eiropu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2001., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17122

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nedēļa Eiropas noskaņās

Vēl šajā numurā

09.05.2001., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ko vidusskolēni zina un domā par Eiropu

Trešdien, 25. aprīlī, piecās Latvijas pilsētās — Jelgavā, Valmierā, Aglonā, Kuldīgā un Rīgā — norisinājās kluba "Māja" (jaunatne vienotai Eiropai) organizētā konkursa vidusskolēniem "Latvija Eiropā" pusfināla spēle. Konkursa pusfinālā piedalījās 20 vidusskolēnu komandas no visas Latvijas, kuras sacentās erudīcijā jautājumos par Eiropas Savienību, Eiropas Padomi, atsevišķām Eiropas valstīm (Nīderlandi, Dāniju, Lielbritāniju, Zviedriju un Austriju), kā arī par Latvijas vietu Eiropā.

Konkursa pusfināls norisinājās divās daļās. Pirmajā daļā komandas parādīja savas zināšanas par Latvijas, ES dalībvalstu un kandidātvalstu sadarbību, vēsturiskajiem, ekonomiskajiem un kultūras sakariem. Bet otrā daļa bija veltīta konkrētai ES dalībvalstij, kura bija uzņēmusies būt par konkrētās spēles saimnieci: Kuldīgā – Nīderlande, Aglonā — Austrija, Valmierā — Dānija, Jelgavā — Lielbritānija, Rīgā — Zviedrija.

Skolēnu sniegtās zināšanas vērtēja liels skaits ekspertu Eiropas jautājumos. Piecu žūriju sastāvā bija vairāki ārvalstu vēstnieki — Zviedrijas vēstnieks Tomass Bertelmans, Dānijas vēstnieks Ole Haralds Lisborgs, Lielbritānijas vēstnieks Stīvens Nešs, Nīderlandes vēstnieks Nikolass Bētss, Austrijas vēstnieks Volfgangs Jilli, kā arī Eiropas Padomes Informācijas un dokumentācijas centra direktors Uldis Krastiņš, Saeimas darbinieki, Eiropas integrācijas biroja un Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā pārstāvji un citi kompetenti eksperti.

"Ceram, ka katrs konkursa dalībnieks būs ieguvējs, jo šī ir iespēja uzzināt daudz jauna un pārbaudīt savas zināšanas saistošā veidā. Piedaloties konkursā, būs nepieciešamas ne tikai zināšanas un erudīcija, bet arī atjautība un izdoma,’’ uzskata projekta direktore Inese Bērs.

Konkurss aizsākās marta sākumā, kad klubs ‘’Māja" izsludināja pieteikšanos uz līdzdalību konkursā vidusskolēniem "Latvija Eiropā". No saņemtajiem 108 pieteikumiem ceturtdaļfināla konkursa spēlēm tika izvēlētas 40 komandas. Pēc ceturtdaļfināla spēlēm uz pusfinālu tika izvirzītas 20 komandas (4 katrā reģionā). Konkurss ir turpinājums pagājušogad rīkotajam konkursam "Atklāj Eiropu!". Tā mērķis ir veicināt vidusskolēnu aktīvu pašizglītošanos par Eiropas valstīm, Eiropas Savienību, Eiropas Padomi un Latvijas vietu Eiropas kontekstā.

Projekts "Latvija Eiropā" tapis ar Nīderlandes vēstniecības, Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā, Eiropas Padomes Informācijas un dokumentācijas centra, Eiropas integrācijas biroja, Studentu un jaunatnes ceļojumu biroja, tirdzniecības nama "Raita" un sabiedrisko attiecību aģentūras "Consensus" atbalstu.

"LV" informācija

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!