• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Tiekoties ar Latvijas karavīriem Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.2008., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171149

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par izglītības lietām jaunveidojamo pašvaldību sistēmā

Vēl šajā numurā

20.02.2008., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Tiekoties ar Latvijas karavīriem Afganistānā

 

18.februārī aizsardzības ministrs Vinets Veldre tikās ar Latvijas kontingenta karavīriem Maimenas bāzē Afganistānas ziemeļos. V.Veldre iepazinās ar karavīru dienesta apstākļiem un nodeva viņu tuvinieku sveicienus – vēstules, rupjmaizi, sieru, kā arī dažādus preses izdevumus.

Aizsardzības ministrs pauda prieku un gandarījumu par iespēju apmeklēt Latvijas kontingentu Afganistānā. Atbildot uz vairākiem karavīru jautājumiem, V.Veldre izskaidroja savus galvenos uzdevumus ministra amatā, starp tiem arī starptautiskajās operācijas iesaistīto karavīru ekipējums, apgāde un pēcmisijas rehabilitācija. 

“Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem ir jāizveido savs rehabilitācijas centrs, kur karavīri varētu pavadīt atpūtas laiku kopā ar ģimenēm. Šāds centrs varētu būt ar apmēram 250 vietām, un tas atrastos pie jūras,” sacīja aizsardzības ministrs. V.Veldre paziņoja, ka viena no galvenajām prioritātēm ir bruņoto spēku nodrošināšana ar dzīvojamo fondu. “Bruņotie spēki ir apzinājuši šobrīd nepieciešamo dzīvokļu skaitu. Tās ir vairāk nekā 20 dzīvojamās mājas ar apmēram 1200 dzīvokļiem. Uzskatu, ka šis jautājums ir jārisina nekavējoties,” uzsvēra aizsardzības ministrs.

19.februārī V.Veldre tikās ar NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) Ziemeļu reģionālas pavēlniecības vadību, kā arī apmeklēja Afganistānas bruņoto spēku apmācību centru. 20.februārī V.Veldre tiekas ar Latvijas karavīriem Mazarešarifas bāzē.

Pašreiz Afganistānā dienē 99 Latvijas NBS karavīri. Lielākā daļa no viņiem uzturas valsts ziemeļos un nodarbojas ar sprāgstvielu neitralizēšanu, mobilo novērošanu, konvojēšanu, kā arī dienē ISAF štābos.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!