• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības satura un eksaminācijas centrs: Par centralizēto eksāmenu pieteikumu rezultātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2008., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/171077

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par reģistrēto bezdarba līmeni janvārī

Vēl šajā numurā

19.02.2008., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības satura un eksaminācijas centrs: Par centralizēto eksāmenu pieteikumu rezultātiem

 

Vidusskolēni pagājušā gada decembrī izvēlējās tos centralizētos eksāmenus, kurus viņi vēlas kārtot, lai iegūtu vispārējo vidējo izglītību. Izglītības satura un eksaminācijas centra (ISEC) Analīžu un datu sagatavošanas daļa ir apkopojusi no izglītības pārvaldēm saņemtos datus par skolēnu skaitu, kas pieteikušies eksāmeniem.

Šobrīd, vidusskolu beidzot, jākārto pieci eksāmeni – divi valsts noteiktie (latviešu valodā un literatūrā un vienā no svešvalodām), viens skolas noteiktajā mācību priekšmetā, kā arī divi skolēna izvēlētajos mācību priekšmetos.

Vislielākais pieteikumu skaits ir saņemts angļu valodas (25 280 pieteikumi), latviešu valodas un literatūras latviešu mācībvalodas izglītības programmās (20 232 pieteikumi), vēstures (17 231 pieteikumi) un matemātikas (16 107 pieteikumi) centralizēto eksāmenu kārtošanai. Ja salīdzina šos datus ar 2006./2007.mācību gada eksāmenu kārtotāju skaitu, var secināt, ka minētos eksāmenus izvēlējies kārtot lielāks skolēnu skaits nekā pagājušajā gadā.

Latviešu valodas un literatūras centralizēto eksāmenu mazākumtautību izglītības programmām vēlas kārtot 6745 skolēni, krievu valodas eksāmenu – 4757 skolēni, bet bioloģijas eksāmenu 3842 skolēni. Kārtotāju skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaudzis fizikā, šo centralizēto eksāmenu vēlas kārtot 3791 skolēns. Kārtotāju skaits viskrasāk ir krities vācu valodā – saņemti 1083 pieteikumi, tradicionāli mazs pieteikumu skaits ir eksāmenam franču valodā (137). Bioloģijas eksāmenu ir izvēlējušies 3842 skolēni, bet ķīmiju – 1780 skolēni.

ISEC apkopojis arī 9.klases skolēnu pieteikumus centralizētajam eksāmenam latviešu valodā mazākumtautību izglītības programmās. Pieteikušies ir 7464 skolēni, kas ir par 13% mazāk nekā pagājušajā gadā.

Minētie dati vēl var mainīties, jo skolēniem ir tiesības mainīt iepriekš izvēlētos eksāmenus līdz 1.aprīlim. Līdz šim datumam ir iespējams pieteikties arī centralizēto eksāmenu kārtošanai augstskolās, ar kurām ISEC ir noslēdzis sadarbības līgumu.

 

ISEC informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!