• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Tiekoties un vienojoties ar pašvaldību pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.02.2008., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170956

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas pārstāvjiem un panāktiem kopsaucējiem

Vēl šajā numurā

15.02.2008., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Tiekoties un vienojoties ar pašvaldību pārstāvjiem

 

14.februārī Finanšu ministrijā (FM) notika šāgada pirmā FM un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvju tikšanās.
Sanāksmi vadīja finanšu ministrs A.Slakteris. Puses vienojās sadarboties jaunā likuma par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) izstrādes procesā, apsprieda jautājumu par nekustamā īpašuma nodokļa bāzes noteikšanu, kā arī par nākamā gada budžetā plānoto minimālās darba algas, ar IIN neapliekamā minimuma un nodokļu atvieglojumu apjomu. Tāpat notika diskusija par sadārdzinājuma segšanas avotiem iepriekšējā plānošanas perioda ES struktūrfondu finansētajiem projektiem.
Pēc tikšanās ar LPS pārstāvjiem finanšu ministrs A.Slakteris, definējot sadarbības principus ar LPS, uzsvēra gaidāmās reģionālās reformas nozīmi: “Sekmīga reģionālās reformas īstenošana pašreiz ir viens no valstiski svarīgākajiem uzdevumiem, kur jāsadarbojas gan valdībai, gan pašvaldībām. Reformas norisei es sekoju regulāri līdzi un rūpēšos, lai no Finanšu ministrijas puses pašvaldības pastāvīgi saņemtu atbalstu, plānojot un apkalpojot pašvaldību budžetu, kā arī risinot aizņēmumu un galvojumu jautājumus.”
A.Slakteris norādīja arī uz pašvaldību atbildību par valsts ekonomiskās situācijas stabilitāti. “Ja pērn valsts budžetā ir bijis 117 miljonu latu finanšu pārpalikums, tad pašvaldības ir izveidojušas 33 miljonu latu lietu budžeta deficītu. Valsts budžeta pārpalikums lielā mērā ir valdības noteiktā taupības režīma rezultāts, bet pašvaldības diemžēl šo režīmu nebija ievērojušas un savos budžetos radījušas krietnu deficītu. Tendence, ka pašvaldības pasliktina budžeta situāciju, nav pieļaujama. Arī pašvaldībām ir jāiegulda sava artava, lai Latvijai ātrāk izdodas sasniegt mērķi – sabalansētu valsts pamatbudžetu,” uzsvēra A.Slakteris.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!