• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauniem Amerikas Savienoto Valstu, Krievijas Federācijas un Kotdivuāras Republikas vēstniekiem Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2008., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170809

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

13.02.2008., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauniem Amerikas Savienoto Valstu, Krievijas Federācijas un Kotdivuāras Republikas vēstniekiem Latvijā

 

01.JPG (14582 bytes) 02.JPG (11730 bytes) 03.JPG (12810 bytes)
Vakar, 12.februārī, Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja ASV ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Čārlzu V.Larsonu (pirmajā attēlā), Krievijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu (otrajā attēlā) un Kotdivuāras ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Njanjo Filibēru Fanjidi (trešajā attēlā)
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers 12.februārī akreditēja trīs ārvalstu ārkārtējos un pilnvarotos vēstniekus Latvijā.

Akreditējot ASV ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Čārlzu V.Larsonu (Charles W. Larson), Valsts prezidents teica, ka ASV arī turpmāk būs Latvijas stratēģiskais partneris un atzinīgi novērtēja līdzšinējo Latvijas un ASV divpusējo attiecību dinamiku. Sarunas gaitā tika pārrunāta plānotā Latvijas un ASV sadarbība starptautisko miera uzturēšanas misiju ietvaros Afganistānā, Irākā un Kosovā. V.Zatlers norādīja, ka miera un stabilitātes garantēšana Afganistānā arī turpmāk būs Latvijas primārā starptautiskā misija un līdz ar jaunā vēstnieka stāšanos amatā sadarbība abu valstu amatpersonu starpā, īstenojot sabiedroto misiju Afganistānā, būs tikpat konstruktīva, kvalitatīva un sekmīga.

Valsts prezidents akreditēja arī Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu (Александр Вешняков). Sarunas gaitā pārrunāta abu valstu divpusējo attiecību dinamika un turpmākas attīstības iespējas. V.Zatlers uzsvēra, ka Latvija arī turpmāk ir ieinteresēta veidot cieņpilnas un konstruktīvas divpusējās attiecības ar kaimiņvalsti, īpaši atzīmējot ekonomiskās sadarbības pilnveidošanas iespējas. Abas amatpersonas pārrunāja arī plānoto Valsts prezidenta vizīti Krievijā un tās saturisko piepildījumu. Valsts prezidents teica, ka līdz ar jaunā vēstnieka stāšanos amatā darbs pie starpvalstu līgumu sagatavošanas un sadarbība atbildīgo amatpersonu starpā arī turpmāk būs tikpat pragmatiska un profesionāla.

Tāpat Valsts prezidents akreditēja Kotdivuāras ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Njanjo Filibēru Fanjidi (Gnagno Philibert Fagnidi). Tikšanās gaitā pārrunātas Latvijas un Kotdivuāras divpusējo attiecību attīstības iespējas Eiropas Savienības un Āfrikas valstu sadarbības ietvaros, kā arī sadarbība ANO ietvaros.

Atšķirībā no ASV un Krievijas vēstniekiem, kuru rezidences vieta ir Rīga, Kotdivuāras vēstnieka rezidences vieta ir Maskavā, Krievijas Federācijā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!