• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par komisiju Valsts ieņēmumu dienesta pārbaudes veikšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2008., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170701

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Konferencē "Lauki. Lauksaimniecība. Nauda..."

Vēl šajā numurā

12.02.2008., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par komisiju Valsts ieņēmumu dienesta pārbaudes veikšanai

 

Lai apzinātu un novērstu iespējamās nepilnības nodokļu uzrēķinu veikšanā un atbrīvojumu piešķiršanas mehānismā Valsts ieņēmumu dienestā (VID), finanšu ministrs Atis Slakteris ir uzdevis izveidot īpašu dienesta pārbaudes komisiju.

Ministrs komisiju uzdevis veidot sakarā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzsākto krimināllietu par kukuļošanu un nodokļu uzrēķina atcelšanu, kurā iesaistītas arī bijušās VID amatpersonas.

“Izmeklēšanas procesā Finanšu ministrija neiejauksies, bet jāpārbauda, kā šobrīd funkcionē VID – vai normatīvie akti nodrošina pilnīgu lēmumu pieņemšanas caurspīdību un vai tajos nav atstāti kādi “robi”, kas var kļūt par augsni koruptīvām darbībām. Diemžēl aizdomu ēna krīt pār vienu no nozīmīgākajām valsts finanšu iestādēm – pār institūciju, kas veic nodokļu administrēšanu, tādēļ mans arī kā nozari pārraugošā ministra uzdevums ir nodrošināt, lai nepilnības, ja tādas šajā sistēmā pastāv, tiktu novērstas,” uzsvēra A.Slakteris.

Komisija iepazīsies ar lietām, kurās pēdējā gada laikā fiksēts nodokļu uzrēķinu atcelšanas fakts. Tās uzdevums būs izvērtēt lēmumu pieņemšanas sistēmu – novērtēt korupcijas iespējamības riskus, secināt, vai, veicot nodokļu uzrēķinus un piešķirot atbrīvojumus, nav notikuši dienesta instrukciju pārkāpumi, kā arī izvērtēt, kā VID līdz šim ir nodrošinājis šo procesu iekšējo kontroli. Ministrs no komisijas sagaida arī ieteikumus sistēmas pilnveidošanai.

Komisiju vadīs Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāres vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības jautājumos Dāvids Tauriņš, tajā darbosies FM Iekšējā audita departamenta, Juridiskā departamenta un Nodokļu politikas departamenta pārstāvji, kā arī VID neatkarīgās iekšējās kontroles struktūrvienības – Iekšējā audita pārvaldes – speciālisti.

Ministrs A.Slakteris ir uzdevis komisijai sniegt ziņojumu līdz 29.februārim.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!