• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Tiekoties ar Latvijas vadošajiem zinātniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2008., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par inflāciju Baltijas reģionā

Vēl šajā numurā

12.02.2008., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Tiekoties ar Latvijas vadošajiem zinātniekiem

 

8.februārī ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards tikās ar Latvijas vadošajiem zinātniekiem. Tikšanās laikā K.Gerhards aicināja zinātniekus uz ciešāku un aktīvāku sadarbību, kā arī paust savu viedokli par makroekonomiskās stabilizācijas plānā ietvertajiem pasākumiem. Ministrs uzsvēra, ka ir jāizveido efektīvāks sadarbības modelis starp uzņēmējiem, zinātniekiem un valsti, kas veicinātu Latvijas tautsaimniecības izaugsmei būtisku jautājumu risināšanu.

Ekonomikas ministrs aicināja zinātniekus aktīvi iesaistīties un paust savu redzējumu par tādiem jautājumiem kā eksporta veicināšana, prioritāšu noteikšana Eiropas struktūrfondu līdzekļu piešķiršanai, enerģētika un konkurences veicināšana. K.Gerhards uzsvēra, ka kopā ar zinātniekiem un uzņēmējiem ir jādefinē Latvijas ekonomikas stiprās puses un konkurētspējīgās nozares. Arī Eiropas struktūrfondu izlietojums ir jāvirza tām nozarēm un produktiem, kas ietekmētu Latvijas ekonomisko izaugsmi ilgtermiņā. K.Gerhards norādīja, ka mums nākotnē ir globāli jāizvēlas jomas, kur ieguldīt ES strukturālo fondu līdzekļus.

Tikšanās laikā pārrunāta arī konkurences veicināšana. Puses atzina, ka konkurences sekmēšanā pēdējos gados ir vērojams progress, bet vienlaikus šeit vēl ir daudz darāmā. Ekonomikas ministrs ir vienisprātis ar zinātniekiem, ka sadarbībai starp valsti un zinātniekiem ir jābūt elastīgākai, kā arī jāsakārto Latvijas nodokļu politika, jo pārlieku biežās izmaiņas nodokļu jomā apgrūtina uzņēmējus.

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Juris Ekmanis pauda zinātnieku gatavību sadarboties ar Ekonomikas ministriju, uzsverot, ka tautsaimniecības nozaru attīstībai nepieciešama zinātnieku iesaistīšanās uzņēmējdarbības politikas veidošanā, kas šobrīd nenotiek. Vienlaikus, zinātnieki norādīja, valstij būtu jāvelta lielāka uzmanība importa samazināšanas pasākumiem.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!