• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ukrainas pievienošanos Pasaules tirdzniecības organizācijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2008., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170624

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Latvijas un ārzemju pārtikas kvalitātes salīdzinājumu

Vēl šajā numurā

08.02.2008., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ukrainas pievienošanos Pasaules tirdzniecības organizācijai

 

5.februārī Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) Vispārējās padomes sanāksmē tika pieņemts lēmums par Ukrainas pievienošanos PTO. Pēc nepieciešamo dokumentu ratifikācijas Ukrainas parlamentā Ukraina kļūs par pilntiesīgu PTO dalībvalsti.

Līdz ar to ir noslēdzies nepilnus 15 gadus ilgušais Ukrainas iestāšanās process PTO, kas ļāvis veikt Ukrainai nepieciešamās reformas ārējās tirdzniecības politikas sakārtošanā un tautsaimniecības sektoru reformēšanā atbilstoši šīsdienas pasaules tirdzniecības pamatstandartiem.

Latvijai ir būtiska Ukrainas iestāšanās PTO, jo tā dos iespēju savstarpējās tirdzniecības attiecības balstīt uz saistošiem starptautiskās tirdzniecības noteikumiem un tādējādi nodrošināt paredzamākus un caurspīdīgākus Ukrainas likumdošanas noteikumus.

Ukrainas iestāšanās PTO Latvijas uzņēmējiem dos pārliecību par partnera tirdzniecības noteikumu stabilitāti, skaidrus nosacījumus tādos tirdzniecībai svarīgos jautājumos kā intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzība, tirdzniecības tehniskās barjeras, sanitārie un fitosanitārie pasākumi, tranzīta brīvība, muitas procedūras, muitas maksājumi un formalitātes, kā arī garantijas tirdzniecības nosacījumu vienkāršošanai.

Ukrainas pievienošanās Pasaules tirdzniecības organizācijai ir nozīmīgs solis, lai veicinātu Ukrainas ciešāku sadarbību ar Eiropas Savienību un citām šīs organizācijas dalībvalstīm. Vienlaikus tas ir priekšnosacījums sarunu sākšanai par brīvās tirdzniecības telpas izveidi ES–Ukrainas jaunā padziļinātā līguma ietvaros. Latvija jau agrāk ir paudusi atbalstu šāda līguma noslēgšanai ar Ukrainu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!