• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Uzturoties oficiālā vizītē Moldovā 4.-5.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2008., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170535

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē

Vēl šajā numurā

07.02.2008., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Uzturoties oficiālā vizītē Moldovā 4.–5.februārī

 

4. un 5.februārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzturējās oficiālā vizītē Moldovas Republikā. Vizītes laikā ministrs tikās ar augstākajām Moldovas amatpersonām, lai pārrunātu aktuālos divpusējo attiecību jautājumus, kā arī Moldovas un Eiropas Savienības attiecību perspektīvu.

Tikšanās laikā ar Moldovas ārlietu ministru Andreju Stratanu Moldovas puse pauda interesi Latvijas eirointegrācijas pieredzes apgūšanā. Māris Riekstiņš norādīja, ka Latvija turpinās pieredzes nodošanu un palīdzības sniegšanu Moldovai, kas ir viena no Latvijas attīstības sadarbības prioritārajām valstīm. Kā uzsvēra ministrs, pēdējos gados notiek intensīva sadarbība starp abu valstu institūcijām gan augstāko amatpersonu, gan ekspertu līmenī. Latvijas ārlietu ministrs arī izteica atbalstu Moldovas reformu gaitai eirointegrācijas virzienā.

Tiekoties ar Moldovas Republikas prezidentu Vladimiru Voroņinu, tika pārrunāta iespēja organizēt Moldovas un Latvijas prezidentu tikšanos 2008.gadā. Vienlaikus tika apspriesta nepieciešamība pilnveidot divpusējās ekonomiskās sadarbības dinamiku. M.Riekstiņš atzinīgi novērtēja pagājušā gada nogalē Moldovas prezidenta izvirzītos konkrētos priekšlikumus, lai veicinātu Piedņestras konflikta risināšanas iespējas. “Augstu vērtēju prezidenta V.Voroņina sagatavotos priekšlikumus un vēlmi jau tuvākajā laikā atjaunot konflikta noregulēšanas sarunas 5+2 formātā (Moldova, Piedņestra, Ukraina, Krievija, EDSO un ES, ASV),” atzīmēja ministrs. Piedņestras konflikta risināšanas iespējas tika pārrunātas arī Māra Riekstiņa sarunā ar Moldovas reintegrācijas ministru Vasilu Sovu.

Vizītes noslēgumā M.Riekstiņš ar Moldovas parlamenta spīkeru Marianu Lupu apsprieda abu valstu parlamentāro sadarbību. M.Lupu informēja par Moldovas parlamenta deputātu grupas vizīti Latvijas Republikas Saeimā 2007.gada decembrī un apliecināja, ka Moldovai Latvija ir stratēģiski svarīgs partneris.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!