• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 5.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2008., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170448

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta oficiālo vizīti Polijas Republikā 4.-6.februārī

Vēl šajā numurā

06.02.2008., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 5.februārī

 

MK: Par Ministru kabineta Atzinības rakstu piešķiršanu

Ministru kabinets (MK) 5.februāra sēdē pieņēma rīkojumu “Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu”.

Pieņemts Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšlikums un Ministru kabineta Atzinības raksts par mūža ieguldījumu meža nozares attīstībā piešķirts kokrūpniekam Andrejam Nikuļcevam, mežkopei Aijai Fišerei, mežkopim Jurim Matīsam un mežkopim, sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Metsaliitto Latvia” padomniekam Jānim Elmāram Rubenam.

Ministru kabineta Atzinības raksts piešķirts Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenajam loceklim, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas akadēmiķim profesoram, habilitētajam lauksaimniecības doktoram, veterinārmedicīnas doktoram, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Biotehnoloģijas un veterinārmedicīnas zinātniskā institūta “Sigra” direktoram Aleksandram Jemeļjanovam par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas lauksaimniecības zinātnē.

 

Laikraksta “Latvijas Vēstnesis” galvenajam redaktoram Oskaram Gertam Ministru kabineta Atzinības raksts piešķirts par nozīmīgu ieguldījumu valsts oficiālā laikraksta izveidē un pilnveidošanā, kas stiprinājis dialogu starp valsti un sabiedrību.

Ministru kabineta Atzinības raksts piešķirts bijušajam Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes priekšsēdim Jānim Kukainim par ilggadēju un sekmīgu sabiedrisko darbību Latvijas interešu aizstāvībā, par latviskās kultūras saglabāšanu pasaulē.

Noteikts, ka MK Atzinības rakstu Andrejam Nikuļcevam, Aijai Fišerei, Jurim Matīsam, Jānim Elmāram Rubenam un Aleksandram Jemeļjanovam pasniedz zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, Oskaram Gertam – tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, bet Jānim Kukainim – īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

 

EM: Par iepirkuma procedūru un tās piemērošanas kārtību pasūtītāja finansētiem projektiem

5.februārī Ministru kabineta (MK) sēdē tika akceptēti Ekonomikas ministrijas izstrādātie MK noteikumi “Noteikumi par iepirkuma procedūru un tās piemērošanas kārtību pasūtītāja finansētiem projektiem”, kas sagatavoti, lai nodrošinātu ES struktūrfondu projektu pieteicēju veiktajās iepirkuma procedūrās lielāku atklātību un palielinātu piegādātāju brīvu konkurenci, kā arī samazinātu administratīvo slogu iepirkuma procedūras veicējam, sagatavojot iepirkuma procedūras dokumentāciju.

MK noteikumi nosaka iepirkuma procedūru un tās piemērošanas kārtību, kā arī personas, kuras piemēro šo procedūru, ja līguma izpildi, kas nav minēta Publisko iepirkumu likuma 6.pantā, no saviem līdzekļiem vai no Eiropas Savienības politiku instrumentu un nacionālā līdzfinansējuma līdzekļiem finansē persona, kura ir pasūtītājs Publisko iepirkumu likuma izpratnē.

Noteikumi attiecas uz jebkuru personu, kura saskaņā ar atbildīgās institūcijas lēmumu saņem Eiropas Savienības politiku instrumentu, kā arī valsts vai pašvaldību budžeta finansējumu līguma izpildei, izņemot finansējumu, kas tiek piešķirts kā kompensācija.

Noteikumi neattiecas uz personu, kura ir pasūtītājs Publisko iepirkumu likuma izpratnē vai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs likuma “Par iepirkumu sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vajadzībām” izpratnē.

Noteikumi palielina slieksni, no kura jāveic iepirkumu procedūra – no līdzšinējiem 5000 latu līdz 50 000 latu preču vai pakalpojumu iepirkuma un 120 000 latu būvdarbu iepirkumam.

Noteikumi samazina slieksni, no kura informācija tiek publiskota un jānosūta Iepirkuma uzraudzības birojam publicēšanai – būvdarbu līgumiem no 1 000 000 latu uz 120 000 latu, bet preču vai pakalpojumu iepirkumam no 90 000 latu uz 50 000 latu. Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā tiks publicēta arī informācija par iepirkumu procedūru uzvarētājiem un paredzamo līgumcenu.

Noteikumi arī paredz samazināt sagatavojamo dokumentu skaitu. Iepirkuma procedūru veicējiem vairs nav jāsūta uzaicinājums iesniegt piedāvājumu vismaz trim iespējamiem piegādātājiem, bet pietiek ar informācijas nosūtīšanu Iepirkumu uzraudzības birojam.

Noteikumu projekts saskaņots arī ar Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību un Latvijas Darba devēju konfederāciju.

Šie Ministru kabineta noteikumi paredz aizstāt Ministru kabineta 2007.gada 13.marta noteikumus Nr.179 “Noteikumi par iepirkuma procedūru pasūtītāja finansētiem projektiem”.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

FM: Par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību

5.februārī Ministru kabinets (MK) apstiprināja Finanšu ministrijas sagatavotos MK noteikumus par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību. MK noteikumos arīdzan plānots iestrādāt de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugus.

 

De minimis ir Eiropas Komisijas noteikts minimālā apjoma atbalsta jēdziens, kas nosaka, ka atbalsta projekti par mazām summām, kuriem faktiski nav ietekmes uz konkurenci un tirdzniecību starp dalībvalstīm, netiek pakļauti vispārējām komercdarbības atbalsta kontroles prasībām.

Tā kā ir mainījies Komercdarbības atbalsta kontroles likumā noteiktais deleģējums izdot MK noteikumus, Finanšu ministrija ir izstrādājusi jaunus MK noteikumus, iestrādājot tajos Eiropas Komisijas regulas nosacījumus par nacionālo mehānismu de minimis piešķiršanai, kā arī minimālā atbalsta apjoma palielinājumu līdz 200 000 eiro (autotransporta nozarē – 100 00 eiro).

Noteikumu projekts paredzēs, ka komercsabiedrībai, kura vēlas saņemt de minimis atbalstu, būs jāsniedz gan pieteikumus atbalsta saņemšanai, gan uzskaites veidlapas par komercsabiedrības kārtējā gadā un iepriekšējos divos kalendārajos gados saņemto de minimis atbalstu. Tas būs jādara, lai pārliecinātos, ka plānotā atbalsta dēļ netiks pārsniegts noteiktais pieļaujamais de minimis atbalsta apmērs.

MK noteikumos iestrādāti divu veidlapu paraugi:

• uzskaites veidlapa par saņemto de minimis atbalstu;

• uzskaites veidlapa jauna de minimis atbalsta piešķiršanai.

Stājoties spēkā jaunajiem noteikumiem “De minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtība, de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugi”, spēku zaudē 2003.gada 17.jūnija Ministru kabineta noteikumi Nr.314 “Minimālā atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtība un minimālā atbalsta uzskaites veidlapu paraugi”.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!