• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Piedaloties Darba devēju konfederācijas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.02.2008., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170220

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar ASV vēstnieci

Vēl šajā numurā

01.02.2008., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents: Piedaloties Latvijas Darba devēju konfederācijas padomes ārkārtas sēdē

 

Ministru prezidents Ivars Godmanis 31.janvārī piedalījās Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) padomes ārkārtas sēdē, lai pārrunātu aktuālākos Latvijas tautsaimniecības jautājumus.

Ministru prezidents I.Godmanis aicināja LDDK izvērtēt iespēju deleģēt nozaru speciālistus, ar kuriem valdība slēgtu līgumu, kas sniegtu savu skatījumu un priekšlikumus tautsaimniecības attīstībai, īpaši uzmanību veltot ražošanas, kā arī eksportējošo nozaru attīstībai.

Ministru prezidents norādīja, ka, ilgtermiņā analizējot Latvijas rūpniecības un eksporta nozaru attīstību, jāsecina, ka līdzšinējās valsts piedāvātās eksporta atbalsta formas faktiski ir bankrotējušas. Ivars Godmanis: “Mēs šobrīd apzinām, kāpēc šīs programmas nav bijušas pietiekami sekmīgas. Tāpēc nekavējoties ir jārod risinājums, kā valsts var efektīvāk atbalstīt šo sfēru, izmantojot Eiropas Savienības struktūrfondus, iespējams, arī pārskatot nodokļu politiku attiecībā uz reinvestēto peļņu, kā arī energoefektivitātes paaugstināšanu.”

Ministru prezidents un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji pārrunāja apstiprināto valdības 100 dienu neatliekamo pasākumu plānu un valdības Rīcības plānu 2008.gadam. I.Godmanis aicināja sniegt šiem dokumentiem vērtējumu, kritiku un ieteikumus, lai valdības darbs plānu realizācijā sekmētu ekonomikas attīstību, sabiedrības labklājības pieaugumu un vispārējā dzīves līmeņa celšanos valstī, akcentējot valsts sociālā atbalsta, pensiju un pabalstu palielināšanas saistību ar uzņēmējdarbības attīstību un uzņēmēju maksāto nodokļu pieaugumu.

Padomes sēdes laikā liela uzmanība tika veltīta izglītības jautājumiem – īpaši profesionālās un augstākās izglītības atbilstībai darba tirgus prasībām. Tāpat tika secināts, ka ir jāprecizē bezdarbnieku apmācības programmas atbilstoši darba tirgus prasībām un balstoties uz nozaru asociāciju sniegto informāciju par tām profesijām, kurās trūkst speciālistu.

 

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!