• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2008., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents: Pieņemot jauno tiesnešu svinīgos zvērestus

Vēl šajā numurā

31.01.2008., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Igaunijā

 

01.JPG (19713 bytes)
02.JPG (14105 bytes)

Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze no 28. līdz 30.janvārim uzturējās savā otrajā oficiālajā vīzītē ārvalstīs – Igaunijas Republikā (pirmā – Lietuvas Republikā 11.–13.janvārī, skat. “LV” nr.7, 15.01.2008. – Red.). Šeit attēlos: Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Igaunijas Republikas Rīgikogu (parlamenta) prezidente Ene Ergmā 29.janvārī (augšējā attēlā); Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja Ērika Zommere, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Igaunijas parlamentu priekšsēdētāja Ina Druviete, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Igaunijas Ministru prezidents Andruss Ansips (apakšējā attēlā otrais no labās) uz Tallinas vecpilsētas fona 29.janvārī. Vizītes laikā Gundars Daudze 29.janvārī Tallinā tikās arī ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu
(skat. “LV” nr.16, 30.01.2008. – Red.) Foto: Māris Steins

29.janvārī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze oficiālās vizītes ietvaros tikās ar Igaunijas Republikas parlamenta (Rīgikogu) prezidenti Eni Ergmā.  

“Saeima arī turpmāk ir ieinteresēta aktīvā abu valstu parlamentu sadarbībā, kas īstenojama gan komisiju līmenī, gan arī Baltijas asamblejas ietvaros,” tikšanās laikā apliecināja G.Daudze.

Tā kā Latvija bija prezidējošā Baltijas asamblejas valsts 2007.gadā, bet šogad tā ir Igaunija, parlamentu pārstāvji apsprieda aktuālākos darba kārtības jautājumus, par kuriem jāturpina diskutēt, piemēram, enerģētikas jautājums, attiecības ar Eiropas Savienības kaimiņvalstīm un Baltijas jūras vides jautājums.

Tāpat sarunā ar parlamenta priekšsēdētāju tika pārrunāti abām valstīm svarīgākie divpusējie jautājumi, tostarp, Rīgas Igauņu vidusskolas darbība, kā arī Valkas un Valgas sadarbība, īpaši pēc Latvijas un Igaunijas pievienošanās Šengenas līguma zonai.

Savukārt pēc Rīgikogu apmeklējuma Saeimas priekšsēdētājs tikās ar Igaunijas Ministru prezidentu Andrusu Ansipu. Galvenā uzmanība sarunā tika pievērsta enerģētikas jautājumiem, un abas puses apliecināja ieinteresētību Ignalīnas atomelektrostacijas projekta īstenošanā, kā arī apmainījās ar informāciju par citiem iespējamajiem elektroenerģijas ražošanas projektiem. 

Tikšanās laikā G.Daudze īpaši uzsvēra, ka Igaunija ir viena no nozīmīgākajām Latvijas ekonomiskās sadarbības partnervalstīm, un pauda gandarījumu par abu valstu savstarpējās tirdzniecības dinamisko attīstību.

Puses bija vienisprātis, ka Baltijas valstu ciešā sadarbība nav tikai vārdi, bet arī ekonomiskā realitāte.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!