• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Pašvaldību savienība: Tiekoties ar Ministru prezidentu un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.01.2008., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/170125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Igaunijā

Vēl šajā numurā

31.01.2008., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Pašvaldību savienība: Tiekoties ar Ministru prezidentu un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru

 

30.janvārī Rīgas domes sēžu zālē Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) domes sēdē piedalījās Ministru prezidents Ivars Godmanis un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns. LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis uzsvēra, ka 2008.gads būs smags, tāpēc jo īpaši ir nepieciešams dialogs un sadarbība starp pašvaldībām un valdību, jo tad būs vieglāk meklēt problēmu risinājumus.

I.Godmanis uzsvēra, ka novadu reforma ir pēdējā lielā reforma, kas Latvijā tiek veikta pēc valstiskās neatkarības atgūšanas. Viņš norādīja, ka valdība vairs neatbalstīs izmaiņas Ministru kabinetā akceptētajā novadu kartē. I.Godmanis uzsvēra, ka lemšana par otrā līmeņa vēlētām pašvaldībām ir jāatliek uz vēlāku laiku, pašlaik tiks veikta tikai vietējo pašvaldību reforma. Zalāns informēja, ka ministrijas neatbalstot apriņķu veidošanu un neesot gatavas veikt attiecīgas izmaiņas savā darbībā reģionos.

Gan I.Godmanis, gan E.Zalāns aicināja pašvaldību vadītājus pabeigt novadu reformu un līdz 2009.gada beigām novadiem pārņemt pašreizējo rajonu funkcijas. Ministru prezidents norādīja, ka novadiem būs jāpārņem skolu valdes, jānodrošina sabiedriskā transporta pārvadājumi savā teritorijā, jāuztur to teritorijā esošās slimnīcas, sociālās aprūpes iestādes, kā arī jāpārņem atbildība par rajona padomes kredītsaistībām.

Tuvāko mēnešu laikā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai (RAPLM), kā arī citām nozaru ministrijām jāsagatavo priekšlikumi grozījumiem 104 likumos, kas attiecas uz pašvaldību darbību pēc novadu izveides. RAPLM jau ir sagatavojusi un iesniegusi izskatīšanai Saeimā priekšlikumus grozījumiem likumā “Par pašvaldībām”, kas paredz rajona pašvaldību reorganizācijas kārtību. Priekšlikumi paredz, ka rajona padomes pilnvaras beigsies 2009.gada 1.jūlijā, savukārt reorganizācijas process varētu ilgt līdz 2009.gada beigām.

Plānots, ka likuma grozījumi, kuros paredzēta rajonu reorganizācija, stāsies spēkā šā gada 1.maijā. Līdz jūnijam Ministru kabinetam būtu jānosaka kārtība rajona reorganizācijas plāna izstrādei, bet rajonu padomēm reorganizācijas plāni būs jāsagatavo līdz 2008.gada beigām.

LPS dome apstiprināja LPS 2008.gada ieņēmumu un izdevumu tāmi un vienojās 16.maijā sasaukt LPS 18.kongresu. LPS dome arī apstiprināja grozījumus Latvijas pašvaldību delegācijas sastāvā Eiropas Savienības Reģionu komitejā (RK) sakarā ar Edgara Zalāna kļūšanu par ministru. Viņa vietā par ES RK Latvijas pašvaldību delegācijas dalībnieci LPS dome apstiprināja Saldus rajona padomes priekšsēdētāju Indru Rassu, bet par viņas aizvietotāju – Jēkabpils rajona padomes priekšsēdētāju Jāni Raščevski.

 

Latvijas Pašvaldību savienības informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!