• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 18. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.1999., Nr. 343/344 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16995

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka Uzbekistanā akreditāciju

Vēl šajā numurā

19.10.1999., Nr. 343/344

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 18. oktobra sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts "Par investīciju projektiem, kas 1999.gadā finansējami no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem, valsts aizdevumiem un galvojumiem, kā arī valsts speciālā budžeta līdzekļiem", lai saskaņā ar likumu par valsts budžetu un minēto rīkojuma projektu Finansu ministrija varētu piešķirt attiecīgo finansējumu noteiktajam Valsts investīciju programmas projektam.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 27.janvāra noteikumos Nr.34 "Maksātnespējīgo valsts uzņēmumu un maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība"". Tā kā Ministru kabinets atbilstoši likuma "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem" 5.panta nosacījumiem ir pieņēmis jaunus noteikumus "Kārtība, kādā veicami atskaitījumi Privatizācijas aģentūrai par valsts īpašuma objektu privatizāciju, izveidojams un izlietojams tās rezerves fonds un veicami maksājumi valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondos un valsts budžetā". Lai nodrošinātu Ministru kabineta 1998.gada 27.janvāra noteikumus Nr.34 minētās kārtības normām, nepieciešams izdarīt tajos attiecīgus grozījumus.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 31.marta noteikumos Nr.113 "Kārtība, kādā pagarināmi nokavēto valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu samaksas termiņi"". Veicot grozījumus, Ministru kabineta noteikumi Nokavēto nodokļu maksājumu termiņu pagarināšanas komisijai, pieņemot lēmumu par nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarinājuma atcelšanu, ļaus izvērtēt katra uzņēmuma atbalsta lietderību individuāli.

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 9.februāra noteikumos Nr.42 "Kārtība, kādā valsts sedz mācību maksu augstskolās studējošiem". Grozījumi sagatavoti, lai sakārtotu normatīvo bāzi, ņemot vērā Izglītības likuma stāšanos spēkā 1999. gada 1. jūnijā.

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi Augstskolu likumā". Grozījumu nepieciešamību nosaka "Grozījumi likumā "Par zinātnisko darbību"" un Izglītības likuma pieņemšana, kā arī vispārējās situācijas maiņa valstī kopš Augstskolu likuma pieņemšanas 1995.gadā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Biznesa institūta "RIMPAK Livonija" Satversmes apstiprināšanu".

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 9.marta noteikumos Nr.102 "Kārtība, kādā kārtojami valsts civildienesta ierēdņu kvalifikācijas eksāmeni"". Grozījumi paredz noteikt, ka personas, kas šo noteikumu spēkā stāšanās dienā ieņem valsts civiliestāžu vadītāju un viņa vietnieku, kā arī struktūrvienību un viņu vietnieku amatus, ierēdņu kvalifikācijas eksāmenu kārto līdz 2000.gada 1.jūlijam, bet tie, kas ieņem pārējos ierēdņu amatus, ierēdņa kvalifikācijas eksāmenus kārto pēc 2000.gada 1.jūlija.

Akceptēts noteikumu projekts "Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu aktualizēšanas kārtība". Noteikumu projekts noteiks kārtību, kādā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei tiek sniegtas ziņas par personu Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu aktualizēšanai.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu regulāru maršrutu autobusos". Noteikumu projekts noteiks biļešu iegādes, nodošanas, vietu rezervēšanas, pasažieru iekāpšanas, pasažieru, bagāžas un dzīvnieku pārvadāšanas, atrastu nozaudētu lietu nodošanas un uzglabāšanas kārtību pilsētas, rajona un tālsatiksmes maršrutu autobusos un pārvadātāja rīcību autobusa tehnisko bojājumu un piespiedu apstāšanās gadījumos ceļā.

Akceptēts likumprojekts "Sugu un biotopu aizsardzības likums". Likuma mērķis ir: nodrošināt bioloģisko daudzveidību, saglabājot Latvijai raksturīgo faunu, floru un biotopus; regulēt sugu un biotopu aizsardzību, apsaimniekošanu un uzraudzību; veicināt sugu populāciju un biotopu saglabāšanu atbilstoši ekonomiskajiem un sociālajiem priekšnoteikumiem, kā arī kultūrvēsturiskajām tradīcijām un regulēt īpaši aizsargājamo sugu un biotopu noteikšanas kārtību. Likums nepieciešams, lai aizstātu Latvijas PSR normatīvos aktus, kas nosaka īpaši aizsargājamo augu un dzīvnieku sugu sarakstus un aizsardzības režīmu, jo šis tiesību akts zaudēs spēku 1999.gada 31.decembrī. Sugu saraksti neatbilst pašreizējai situācijai Latvijā un starptautisko konvenciju un Eiropas Savienības direktīvu prasībām.

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!