• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Korejas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2008., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169766

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

2008. gada 17. janvāra Saeimas sēdes stenogramma

Vēl šajā numurā

25.01.2008., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Korejas vēstnieka vizīti Saeimā

 

22.janvārī Saeimas deputāts Artis Pabriks tikās ar Korejas Tautas Demo­k-rātiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Džonu Inčanu, lai veicinātu aktīvāku Latvijas parlamenta politiku Tālo Austrumu reģionā.

A.Pabriks un Dž.Inčans tikšanās laikā apmainījās ar viedokļiem par drošības un ekonomikas jautājumiem Tālo Austrumu reģionā. Savukārt, pieskaroties iespējamajai Eiropas Savienības (ES) lomai Tuvo Austrumu reģiona politiskajos un ekonomiskajos procesos, tika pārrunāta arī Latvijas nostāja ES pozīcijas veidošanā.

Puses iepazīstināja arī ar savu pozīciju attiecībā uz jautājumiem, kas saistīti ar Korejas pussalas atbrīvošanu no kodolieročiem. Gan A.Pabriks, gan vēstnieks cerīgi raugās uz progresu nākamajās Ziemeļkorejas, Dienvidkorejas, ASV, Krievijas, Japānas un Ķīnas sešu pušu sarunās, kuras plānotas šā gada decembrī.

Ziemeļkorejas vēstnieks sarunā informēja arī par savas valsts iekšpolitisko situāciju un galvenajām ārpolitikas nostādnēm.

Pagājušonedēļ Saeimā tika izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Dienvidkorejas parlamentu, par kuras priekšsēdētāju tika ievēlēts Artis Pabriks, bet par vietnieci – Ingrīda Circene.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!