• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības un zinātnes ministres tikšanos ar deputātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2008., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169765

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Korejas vēstnieka vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

25.01.2008., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītības un zinātnes ministres tikšanos ar deputātiem

 

23.janvārī tiekoties ar apvienības “Tēvzemei un Brīvībai” / LNNK (TB/LNNK) Saeimas frakcijas deputātiem, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe kliedēja politiķu bažas saistībā ar Latvijas–Krievijas starpvaldību vienošanās projektu par sadarbību izglītībā un zinātnē. Ministre pateicās parlamentāriešiem par viņu interesi laikus, klātienē un nepastarpināti noskaidrot situāciju saistībā ar vienošanās projektu.

Atbildot uz deputātu jautājumiem, T.Koķe uzsvēra, ka šis vienošanās projekts neparedz nedz Latvijas skolu mācību programmu saskaņošanu ar Krieviju, nedz Krievijā izdoto mācību grāmatu izmantošanu Latvijas skolās, par ko bija nobažījušies deputāti.

Ministre uzsvēra, ka šajā vienošanās projektā skaidri minēts, ka abu valstu sadarbība notiek, balstoties tikai un vienīgi uz vienlīdzības un savstarpēja izdevīguma pamata, atbilstoši katrā valstī spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, kā arī ņemot vērā Latvijas Republikas dalību Eiropas Savienībā (ES) un no tā izrietošās saistības. Turklāt sadarbība paredzēta arī Eiropas Padomes un UNESCO noteikto mehānismu ietvaros.

Izglītības un zinātnes ministrija izstrādāja starpvalstu vienošanās projektu un saskaņoja to ar citām atbildīgajām valsts institūcijām. Pēc tam, 2007.gada decembrī, līguma projekts tika iesniegts Krievijas pusei izskatīšanai un saskaņošanai, kur tas atrodas joprojām.

Ministre piebilda, ka jebkurš starptautisks līgums un vienošanās sekmē kādas konkrētas jomas attīstību, veicina profesionāļu kontaktus, sekmē Latvijas vārda izskanēšanu pasaulē un starptautiskās pozīcijas stiprināšanu. Lai nodrošinātu izglītības un zinātnes attīstību, T.Koķe akcentēja nepieciešamību padarīt Latvijas augstākās izglītības iestādes konkurētspējīgas un pievilcīgas starptautiskā līmenī.

Šādi starpvaldību līgumi par sadarbību izglītībā un zinātnē Latvijai noslēgti ar aptuveni 40 valstīm, piemēram, ar ASV, Bulgāriju, Franciju, Grieķiju, Horvātiju, Indiju, Itāliju, Kipru, Meksiku, Turciju, Ungāriju, Vāciju, Zviedriju.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!