• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja biedre: Tiekoties ar Eiropas Ekonomikas un Sociālo lietu komitejas Darba devēju grupas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2008., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169718

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents: Tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu vēstnieci

Vēl šajā numurā

24.01.2008., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētāja biedre: Tiekoties ar Eiropas Ekonomikas un Sociālo lietu komitejas Darba devēju grupas prezidentu

 

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone 22.janvārī, tiekoties ar Eiropas Ekonomikas un Sociālo lietu komitejas (EESK) Darba devēju grupas prezidentu Anrī Malosu, uzsvēra, ka labas pārvaldības galvenais princips ir sociālais dialogs gan nacionālajā, gan starptautiskajā līmenī, tādēļ darba devēji, līdzīgi kā arodbiedrības, ir nozīmīgs Saeimas sadarbības partneris likumdošanas procesā. 

“Saeima kā likumdevējs īpaši lielu lomu pievērš tam, lai tiktu sabalansētas dažādu sabiedrības sociālo grupu un nozaru sektoru vēlmes. Nozīmīga loma šajā procesā ir sociālajiem partneriem, kuri ar savu aktīvo darbību stiprina Latvijā pilsonisko sabiedrību un tās viedokļa pārstāvniecību lēmumu pieņemšanas procesā,” tikšanās laikā uzsvēra K.Pētersone.

Saeimas priekšsēdētāja biedre tikšanās laikā arī norādīja, ka cilvēkiem ir jāzina, kā ietekmēt politikas veidotājus un lēmumu pieņēmējus, tādēļ Saeima regulāri tiekas ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, lai skaidrotu viņiem iespējas pilnvērtīgi iesaistīties šajā procesā.

Savukārt EESK Darba devēju grupas prezidents A.Maloss uzteica Latviju kā labu paraugu parlamenta un sociālo partneru trīspusējai sadarbībai, kā arī nepieciešamības gadījumā piedāvāja savu atbalstu pilsoniskās sabiedrības stiprināšanā.

Tāpat puses diskutēja par Lisabonas stratēģijā izvirzītajiem mērķiem un to nozīmīgo ieguldījumu sociāli ekonomiskās vides pilnveidošanā. K.Pētersone uzsvēra, ka Saeima rūpīgi seko līdzi, lai nozaru politikas veidotāji Latvijā piedāvātu pēc iespējas reālākus rīcības pasākumus Lisabonas mērķu sasniegšanai.

Lai diskutētu par sociālā dialoga nozīmību ilgtspējīgas attīstības veicināšanā, no Latvijas puses bija pārstāvēts arī Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs, bet no EESK puses – Darba devēju grupas viceprezidents Antals Ksuports un sekretariāta vadītāja Birgita Fulāre.

EESK ir konsultatīva asambleja, ko veido organizētas pilsoniskas sabiedrības dažādu saimniecisko un sabiedrisko aprindu pārstāvji. Komiteja aktīvi piedalās Kopienas politiku izstrādāšanas un lēmumu sagatavošanas procesā, sniedzot padomus Eiropas Parlamentam, Eiropas Savienības Padomei un Eiropas Komisijai.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!