• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 25.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.1999., Nr. 335/336 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžetu 2000.gadam

Vēl šajā numurā

13.10.1999., Nr. 335/336

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 25.burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums dodas kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca ar diviem likumiem, kas pieņemti Saeimā 9.un 16.septembrī, bet izsludināti "Latvijas Vēstnesī" 29.septembrī un 5.oktobrī, un astoņpadsmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 7.līdz 21.septembrim. Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušo personu sociālās aizsardzības likuma mērķis ir noteikt šo personu statusu un sociālās garantijas. Tiesības saņemt sociālās garantijas ir Latvijas Republikas pilsoņiem, nepilsoņiem, ārvalstniekiem un bezvalstniekiem, kuriem ir pastāvīgās uzturēšanās atļaujas. Likums stāsies spēkā ar 2000.gada 1.janvāri. Saeima ratificējusi 1954.gada 28.septembra Konvenciju par bezvalstnieka statusu, nosakot, ka atsevišķi panti tiek piemēroti tikai tad, ja Latvijas Republikas normatīvajos aktos nav paredzēti citi noteikumi. Par konvencijas un tās pielikuma stāšanos spēkā Ārlietu ministrija sniegs paziņojumu "Latvijas Vēstnesī".

Ministru kabinets izdarījis grozījumus "Noteikumos par Latvijas nepilsoņu pasēm". Grozījumi izdarīti arī "Studiju kreditēšanas noteikumos", likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" piemērošanas noteikumos un vairāku institūciju darbības nolikumos vai statūtos. "Augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanas, glabāšanas un lietošanas noteikumi" izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likumu. "Noteikumiem par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" ir četri pielikumi, kuros noteikts maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums augļos, dārzeņos, graudos un citos produktos un uz tiem. Saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likumu izdoti "Noteikumi par distances līgumu". Tajos noteikts, kāda informācija pārdevējam vai pakalpojumu veicējam jāsniedz pirms līguma slēgšanas. Piemēram, firmas nosaukums, preces vai pakalpojuma raksturojums, cena, maksa par piegādi, informācija par atteikuma tiesībām. Arī "Noteikumi par līgumu, kas noslēgts ārpus uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pastāvīgās tirdzniecības vai pakalpojumu sniegšanas vietas" un "Noteikumi par līgumu par dzīvošanai paredzētas ēkas vai ēkas daļas lietošanas tiesību iegūšanu uz laiku" izdoti saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likumu. "Noteikumi par kvalificētajiem elektroenerģijas lietotājiem" nosaka šī statusa iegūšanas kritērijus un kārtību, kādā tiem piešķir tiesības slēgt piegādes līgumus. Noteikumiem par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas reglamentu ir pielikums, kurā noteikta kārtējo dienesta pakāpju piešķiršana — atkarībā no izdienas un izglītības. Ar Ministru kabineta rīkojumu "Par dienesta transportlīdzekļu izmantošanas limitu" noteikts transportlīdzekļu skaits ministrijām. Valsts sekretāram vai Īpašu uzdevumu ministra sekretariāta vadītājam jānosaka dienesta transportlīdzekļu mēneša nobraukuma norma. Ministru kabinets jau ir izdarījis grozījumu minētajā rīkojumā, palielinot Tieslietu ministrijai dienesta transportlīdzekļu limitu no diviem uz septiņiem. Šis rīkojums tiks ievietots nākamajā "LV D" burtnīcā.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!