• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs, apmeklējot Zemessardzes štābu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.01.2008., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atverot grāmatu par Krišjāni Valdemāru un atklājot izstādi par jaunlatviešiem

Vēl šajā numurā

17.01.2008., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs, apmeklējot Zemessardzes štābu

 

16.janvārī Zemessardzes štābā viesojās aizsardzības ministrs Vinets Veldre. Vizītes laikā Zemessardzes komandieris pulkvedis Juris Bezzubovs aizsardzības ministru iepazīstināja ar Zemessardzes izveides vēsturi, Zemessardzes štāba struktūru, galvenajiem uzdevumiem un attīstības virzieniem.

Uzrunājot Zemessardzes vadību, aizsardzības ministrs akcentēja Zemessardzes pozitīvo izaugsmi un pieaugošo sabiedrības uzticēšanos Zemessardzei. Tika atzīmēta Zemessardzes loma sadarbībā ar Valsts policiju un glābšanas dienestiem.

Aizsardzības ministrs uzsvēra nepieciešamību izskatīt iespēju apmācīt zemessargus un Zemessardzē dienošos karavīrus civilās aizsardzības uzdevumu veikšanā, lai pilnvērtīgāk un profesionālāk sniegtu palīdzību glābšanas dienestiem civiliedzīvotāju glābšanas darbos.

Pozitīvi tika atzīmēta Zemessardzes vienību specializācija nacionālo un NATO kolektīvās aizsardzības prasību nodrošināšanai, kā arī zemessargu iesaistīšana dalībai miera uzturēšanas misijās. Ne mazāk svarīga ir Zemessardzes loma militāro tradīciju un kultūras veicināšanā, militārā sporta kustības attīstībā un sadarbības nostiprināšanā starp armiju un sabiedrību.

Nobeigumā aizsardzības ministrs īpaši pozitīvi atzīmēja Zemessardzes ieguldījumu nemilitāro uzdevumu veikšanā sadarbībā ar pašvaldībām un sabiedrības patriotiskajā izglītošanā.

 

Zemessardzes štāba informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!