• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par neatliekami veicamajiem uzdevumiem valdības deklarācijas izpildē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2008., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169230

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Lietuvā

Vēl šajā numurā

15.01.2008., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par neatliekami veicamajiem uzdevumiem valdības deklarācijas izpildē

 

Bērnu un ģimenes lietu ministram:

11.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar bērnu un ģimenes lietu ministru Ainaru Baštiku, lai pārrunātu neatliekamos uzdevumus bērnu un ģimenes lietu jomā valdības darbības pirmajās 100 dienās, kā arī valdības deklarācijā noteikto.

Ministru prezidents un bērnu un ģimenes lietu ministrs uzsvēra, ka nepieciešams turpmākajos gados īstenot programmu, kas paredz paplašināt brīvpusdienu saņēmēju loku skolās līdz 4.klasei.

I.Godmanis un A.Baštiks pārrunāja esošo atbalsta sistēmu ģimenēm ar bērniem, norādot, ka nepieciešams rast risinājumu tās tālākai uzlabošanai. Kā viens no iespējamajiem risinājuma variantiem, kuru nepieciešams izvērtēt, ir palielināt neapliekamo minimumu par apgādībā esošiem bērniem, kā arī straujāk palielināt pabalstu, sākot no trešā bērna ģimenē.

Apspriežot jautājumus par bērnudārzu un bērnu īslaicīgās uzraudzības pakalpojumu pieejamību, tika uzsvērta nepieciešamība aktīvi turpināt šo projektu plašāku attīstību.

Ministru prezidents un bērnu un ģimenes lietu ministrs tikšanās laikā pārrunāja jautājumus, kuri skar bāreņu un bez vecāku gādības palikušu bērnu, kā arī aizbildņu un audžuģimeņu atbalsta mehānismu.

A.Baštiks informēja par paveikto un plānoto, attīstot projektus, kas skar jaunatnes iniciatīvu centrus, ģimenes atbalsta centrus un brīvā laika attīstības centrus.

 

Satiksmes ministram:

11.janvārī Ministru prezidents I.Godmanis tikās ar satiksmes ministru Aināru Šleseru, lai pārrunātu neatliekamos uzdevumus satiksmes jomā valdības darbības pirmajās 100 dienās, kā arī valdības deklarācijā noteikto.

Ministru prezidents I.Godmanis un satiksmes ministrs A.Šlesers īpaši pārrunāja esošo situāciju saistībā ar “Latvijas Pastu”. “Latvijas Pastam” uzdots līdz 1.februārim sagatavot un iesniegt Satiksmes ministrijā uzņēmuma attīstības koncepciju. Pēc tās izvērtēšanas paredzēta Ministru prezidenta un satiksmes ministra atkārtota tikšanās, kurā tiks vērtēts piedāvātais uzņēmuma attīstības projekts, arī kontekstā ar Pasta bankas izveidi, jo jau šobrīd daudzos Latvijas reģionos pasta piegāde notiek zem pašizmaksas.

Liela uzmanība Ministru prezidenta un satiksmes ministra sarunā tika veltīta pasažieru pārvadājumiem – gan autobusu satiksmei, gan dzelzceļa pārvadājumiem, kā arī dzelzceļa ritošā sastāva atjaunošanai, infrastruktūras modernizācijai un aviopārvadājumiem.

Tikšanās laikā tika pārrunāta starptautiskās lidostas “Rīga” turpmākā attīstība, kā arī tās infrastruktūras pilnveidošanas plāni saistībā ar pasažieru plūsmas pieauguma nodrošināšanu.

Ministru prezidents un satiksmes ministrs tikšanās laikā apsprieda jautājumus, kuri skar ceļu infrastruktūras līdzšinējo un plānoto attīstību nākamajiem gadiem, tajā skaitā esošo situāciju Eiropas Savienības fondu apguvē, kā arī ceļu fonda sadali valsts teritorijā.

Ministru prezidents norādīja uz valdības deklarācijā minētā uzdevuma – samazināt “melnos punktus” uz autoceļiem, turpināt neaizsargāto satiksmes dalībnieku drošības paaugstināšanas pasākumu īstenošanu, izbūvēt gājēju un velosipēdistu celiņus un pārejas divos līmeņos vietās ar intensīvu gājēju satiksmi – izpildes nodrošināšanu.

Sarunas laikā tika atzinīgi vērtēts paveiktais, lai nodrošinātu platjoslas interneta pieejamību lauku apvidos. Ministru prezidents I.Godmanis uzsvēra, ka minētais projekts ir jāturpina, lai dotu iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam visā valsts teritorijā izmantot pastāvīga pieslēguma elektronisko sakaru, tai skaitā interneta, pakalpojumus.

 

Veselības ministram:

11.janvārī Ministru prezidents I.Godmanis tikās ar veselības ministru Ivaru Eglīti, lai pārrunātu neatliekamos uzdevumus veselības jomā valdības darbības pirmajās 100 dienās, kā arī valdības deklarācijā noteikto.

Ministru prezidents un veselības ministrs pārrunāja medicīnas personāla atalgojuma jautājumu. I.Godmanis uzsvēra: “Ir absolūti izprotama nepieciešamība paaugstināt atalgojumu veselības aprūpes sistēmā. Lai to panāktu, tiks vērtētas gan valsts budžeta iespējas, gan veselības aprūpes sistēmas efektivitātes paaugstināšana.”

I.Godmanis un I.Eglītis tikšanās laikā apsprieda moderno tehnoloģiju lietošanu veselības aprūpē, ieviešot gan elektroniskās veselības kartes, gan elektroniskās receptes, tādējādi veidojot efektīvāku finanšu un cilvēku resursu izmantošanu.

Sarunas laikā tika apspriesti iespējamie risinājumi konkurences paplašināšanā medikamentu tirgū, lai samazinātu gan kompensējamo, gan vispārējo medikamentu cenu līmeni.

Ministru prezidents aicināja izvērtēt visas iespējas veicināt aprūpes slimnīcu attīstību, lai samazinātu budžeta izdevumus, nodrošinot atbilstošu aprūpi sociālajiem slimniekiem.

 

Vides ministram:

11.janvārī Ministru prezidents I.Godmanis tikās ar vides ministru Raimondu Vējoni, lai pārrunātu neatliekamos uzdevumus vides jomā valdības darbības pirmajās 100 dienās, kā arī valdības deklarācijā noteikto.

Ministru prezidents un vides ministrs apsprieda jautājumus saistībā ar emisiju kvotām, tostarp kontekstā ar iespējamo ogļu elektrostacijas būvniecības ietekmi uz vidi.

Sarunā tika pievērsta uzmanība situācijām ar rīcību iespējamu vides katastrofu gadījumā. Tika uzsvērta nepieciešamība sadarbībai ar kaimiņvalstīm, apzinot iespējamos riskus, kā arī veicot pasākumus avāriju seku likvidēšanā starpvalstu līmenī, kā arī sadarbībai starp Latvijas dienestiem.

Ministru prezidents I.Godmanis un vides ministrs R.Vējonis tikšanās laikā pārrunāja jautājumus, kas skar vides aizsardzību, ES fondu izlietojumu dažādos vides projektos, vides inspektoru dienesta darbu, situāciju nacionālajos dabas parkos.

Ministru prezidenta un vides ministra sarunā būtiska uzmanība tika veltīta atjaunojamo energoresursu izmantošanas un veicināšanas pasākumu projektiem. Ministru prezidents I.Godmanis uzsvēra: “Situācijā, kad jāizvērtē visi iespējamie risinājumi energoapgādes jomā, nopietni jāapsver arī alternatīvo energoresursu izmantošana.”

 

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!