• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 5.oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.1999., Nr. 328/329 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16902

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta un Latvijas Pašvaldību savienības 2000.gada domstarpību un vienošanās protokols

Vēl šajā numurā

06.10.1999., Nr. 328/329

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 5.oktobra sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 21.janvāra noteikumos Nr.46 "Noteikumi par vadības līgumiem". Grozījumi nosaka, ka turpmāk vadības līgumi slēdzami divos eksemplāros.

Akceptēts l ikumprojekts "Par Nolīgumu par Starptautiskās atomenerģijas aģentūras privilēģijām un imunitātēm" .

Akceptēts grozījums Latvijas Republikas valdības un Norvēģijas Karalistes valdības līgumā par vīzu atcelšanu . Līguma pirmais pants izteikts šādā redakcijā: "Norvēģijas pavalstnieki, kuriem ir derīgas Norvēģijas pases, bez vīzas drīkst ieceļot Latvijā, šķērsojot jebkuru robežpunktu, kur tas atļauts, un uzturēties Latvijas Republikā laika periodu, kas nepārsniedz deviņdesmit dienas viena kalendārā pusgada laikā."

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu pilsonībā naturalizācijas kārtībā" . Pilsonība piešķirta 379 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 57 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 4.februāra noteikumos Nr.64 "Noteikumi par pašvaldību aizņēmumiem un garantijām" . Grozījumi izdarīti saskaņā ar pieņemtajiem grozījumiem likumā "Par pašvaldībām" un Pašvaldību lietu pārvaldes nolikumā.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Izglītības valsts inspekciju" . Tas paredz reorganizēt Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošo valsts civiliestādi — Izglītības valsts inspekciju — un uz tās bāzes izveidot Izglītības un zinātnes ministrijas pārraudzībā esošu valsts civiliestādi — Izglītības valsts inspekciju.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 23.septembra noteikumos Nr.334 "Izglītības un zinātnes ministrijas nolikums" .

Valdība akceptēja noteikumus "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība".

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par iekšējo auditu" . Iekšējais audits ir iestādes iekšējās kontroles sistēmas novērtēšana, kas sniedz ieteikumus tās uzlabošanai, lai nodrošinātu efektīvu valsts pārvaldes darbību.

Akceptēti noteikumi "Iekšējā audita padomes nolikums" . Padome ir koordinējoša institūcija, kuras mērķis ir koordinēt iekšējā audita sistēmas ieviešanu.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par Latvijas Banku" . Grozījumu projekts paredz noteikt Latvijas Bankas pienākumu rīcības kapitāla veidošanu uzsākt pēc tās peļņas daļas atskaitījuma valsts budžetā, kas aprēķināta atbilstoši likumā "Par uzņēmuma ienākuma nodokli" rezidentiem noteiktajai likmei.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 29.jūnija noteikumos Nr.241 "Noteikumi par Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo institūciju karavīru un ierindas dienesta zemessargu atalgojuma sistēmu". Aizsardzības ministrijas centrālajā aparātā tiek ieviesta jauna štata vienība — Aizsardzības ministrijas NATO integrācijas izpildsekretārs, ģenerālis vai admirālis.

Valdība akceptēja noteikumus "Repatriācijas fonda līdzekļu pārvaldīšanas un izlietošanas kārtība" . Noteikts, ka fonda līdzekļus pārvalda Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Repatriācijas centrs.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 10.septembra rīkojumā Nr.460 "Par Rīgas pilsētas atkritumu izgāztuves sanācijas un darbības turpināšanas projekta vadības komiteju" . Rīkojumā vārdi "Vadības komitejas priekšsēdētāja I.Vaidere — vides valsts ministre" ar vārdiem "Vadības komitejas priekšsēdētājs V.Balodis — vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs".

Pieņemta zināšanai informācija par darba grupas likumu un citu normatīvo aktu projektu izstrādei vēlēšanu tiesību jomā attiecībā uz iespēju kandidēt Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanās, kā arī ekspertu un speciālistu darbības finansējumu.

Pieņemta zināšanai informācija un akceptēti priekšlikumi par pasākumiem, kas veicami likumdošanas saskaņošanai ar Eiropas Savienības prasībām pievienotās vērtības nodokļa un akcīzes nodokļa jomā, brīvo ekonomisko zonu un brīvo muitas zonu jomā un muitas parādu atmaksas jomā.

Pieņemta zināšanai informācija par situāciju saistībā ar likuma "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"" neizsludināšanu.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par uzņēmumu nodokļu parādiem.

Pieņemta zināšanai informācija par mājokļu attīstības kreditēšanas programmu.

Valdība akceptēja gaisa telpas novērošanas sistēmas koncepcijas projektu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 8.septembra noteikumos Nr.343 "Kārtība, kādā ārvalstu fiziskajām personām atmaksājams pievienotās vērtības nodoklis par precēm, kuras tiek izvestas no Latvijas" .

Pieņemta zināšanai informācija par līdzekļu piešķiršanu Valsts prezidentes ārvalstu vizīšu nodrošināšanai. Finansu ministrijai uzdots piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 46 512 latus Valsts prezidentes darba vizīšu nodrošināšanai Zviedrijā, Islandē, ES Komisijā Briselē un Francijā, kā arī ES Padomē Somijā.

 

Par MK sēdē izskatītajiem jautājumiem, kuros pieņemts protokollēmums, preses informācija tiks izsūtīta 6.oktobrī.

 

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!