• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas Bundestāga Starptautiskās parlamenta stipendiju programmas atlases komisijas pārstāvju vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2007., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienošanos par lietotās kodoldegvielas ievešanu Krievijā

Vēl šajā numurā

05.12.2007., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas Bundestāga Starptautiskās parlamenta stipendiju programmas atlases komisijas pārstāvju vizīti Latvijā

 

4.decembrī Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone tikās ar Vācijas Bundestāga Starptautiskās parlamenta stipendiju programmas atlases komisijas pārstāvjiem.

Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone sveica viesus Saeimā un pauda atzinību par Bundestāga ieguldījumu stipendiju programmas veidošanā, savukārt Bundestāga deputāts Volfgangs Bērnsens (Wofgang Börnsen) nodeva Bundestāga prezidenta, minētās programmas aizbildņa Norberta Lammerta (Norbert Lammert) sveicienus.

Tikšanās laikā uzsvērts, ka stipendiju programmas ietvaros tiek realizēta divpusēja sadarbība starp abu valstu parlamentiem. K.Pētersone teica, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm ir aktuāli veidot apmaiņas programmas, lai iepazītu valstu politisko pieredzi un apgūtu valodas. Saeimas priekšsēdētāja biedre atzina, ka programma dod iespēju jauniešiem iepazīties ar demokrātijas un parlamenta darba pieredzi Vācijas parlamentā, gan arī sekmē Latvijas un tās politikas atpazīstamību Vācijā. V.Bērnsens norādīja, ka stipendiju programmas ietvaros ar Vācijas parlamenta darbu ir iepazinušies vairāk nekā trīsdesmit stipendiāti no Latvijas, un atzinīgi novērtēja viņu augsto sagatavotības līmeni.

Pārrunājot līdzīgas programmas izveidi Latvijas parlamentā, tika atzīts, ka jāmeklē jaunas sadarbības formas un katrai valstij nepieciešams veidot satura, ilguma un piedāvāto iespēju ziņā atšķirīgas programmas. Puses pārrunāja iespēju jauniešu vidū sekmēt interesi par politiku un vācu valodu, kā arī šī brīža tendenci samazināties stipendijas pretendentu skaitam. K.Pētersone informēja arī par ES kaimiņpolitikas ietvaros notiekošajām pieredzes apmaiņas programmām ar Gruzijas, Moldovas, Ukrainas un Serbijas parlamentu un valsts pārvaldes institūciju darbiniekiem.

Tikšanās noslēgumā K.Pētersone pauda iespēju kādam 9.Saeimas Prezidija pārstāvim kļūt par Vācijas Bundestāga Starptautiskās parlamenta stipendiju aizbildni Latvijā, kā arī izteica vēlmi tikties ar programmas stipendiātiem.

Uzziņai:

Starptautiskās parlamenta stipendiju programmas mērķis ir palielināt jauniešu interesi par demokrātiju un sabiedrību, kā arī ieinteresēt dalībai sabiedriskās dzīves procesos. Programma ir ilgtermiņa ieguldījums demokrātisko vērtību un tolerances nostiprināšanā, kā arī kultūras daudzveidības un mierīgas līdzāspastāvēšanas Eiropā sekmēšanā. Minētajā programmā piedalās tādas valstis kā Albānija, Armēnija, ASV, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija, Čehija, Francija, Gruzija, Horvātija, Igaunija, Kazahstāna, Krievija, Latvija, Lietuva, Maķedonija, Moldova, Polija, Rumānija, Serbija un Melnkalne, Slovākija, Slovēnija, Ukraina un Ungārija.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!